Foto: Marina Lopičić

Zaposlenje na Andrićevom vencu

GENERALNI SEKRETAR: Nikola Selaković ide kod Vučića u kabinet

Selaković je nedavno izjavio da se u ovom trenutku ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda

Politika
> 00:36h

Nikola Selaković, bivši ministar pravde, sledeće zaposlenje imaće na Andrićevom vencu. Kako je preneo RTS, on će biti imenovan za generalnog sekretara u kabinetu novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Selaković je nedavno izjavio da se u ovom trenutku ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda.

Foto: Nebojša Mandić

Kako je rekao, apsolutni mu je prioritet da sebe izgrađuje na intelektualnom, političkom i porodičnom planu. Zbog medijskih navoda da je Vučićev naslednik, Selaković kaže da može da ima samo probleme, pre svega sa kolegama u stranci koji sebe vide na tom mestu i gaje takve ambicije. Pored Selakovića, koji već dugo „stoji“ neraspoređen, nova funkcija čeka i Aleksandra Đorđevića, bivšeg direktora BIA, i to, prema pisanju medija, takođe u kabinetu predsednika Vučića. Đorđević bi iz BIA trebalo da pređe na Andrićev venac, mada nije isključena ni mogućnost da karijeru nastavi u oblasti prava, i to kao sudija. E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ko su kandidati za premijera Srbije?