Foto: Privatna Arhiva

Krvavi napad na benzinskoj pumpi u Beogradu

PRIČA O KRISTINI (20) S PUMPE: Radila da bi mogla da se školuje a pucao joj u glavu zbog 10.000

Razbojnik upao na pumpu, vitlao pištoljem i teško ranio Kristinu Kaplanović, pa pobegao bez plena u obližnju šumu

Crna Hronika
> 01:18h

BEOGRAD - Kristina Kaplanović (20) iz Nove Varoši teško je ranjena na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu kada ju je razbojnik upucao u glavu, i to zbog pazara od 10.000 dinara. Nesrećna radnica prebačena je u Urgentni centar i lekari se bore za njen život, dok policija traga za pljačkašem, koji je pobegao bez plena.

Napad se dogodio u četvrtak oko 23 časa, kada je lopov upao na pumpu NIS petrola na auto-putu, na izlazu iz Beograda u pravcu ka Nišu, na kojoj su se nalazili nesrećna Kristina i još dvojica njenih kolega.
Potraga... Razbojnik pobegao na ovom mestu

Potera za pljačkašem

- Razbojnik im je zatražio novac. Radnici su obučeni da u tim situacijama ne pružaju otpor i nameravali su da mu daju. U kasi je u tom trenutku bilo oko 10.000 dinara. Međutim, nervozni napadač je odjednom počeo da udara rukom u rame radnike i vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke - objašnjava naš sagovornik upoznat u istragu. Kaplanovićeva je pala na pod, a kolege su pozvale Hitnu pomoć i policiju, dok je unezvereni lopov pobegao bez plena. - Inspektori sa psima tragačima pretražuju šumicu koja izlazi na naselje iza „Laste“. Sumnja se da je prilikom bežanja bacio pištolj u žbunje - dodao je naš izvor.

Kako saznajemo, Kristina je iz rodne Nove Varoši pre šest meseci došla u Beograd trbuhom za kruhom. - Stanovala je kod tetke u prigradskom naselju blizu pumpe. Spremala se za upis na fakultet, jer je prethodno pauzirala jednu godinu - priča naš sagovornik. Nesrećna devojka na pumpi je radila nekoliko meseci jer je pokušavala da sakupi novac za nastavak školovanja. - Kristina u selu Vilovi kraj Nove Varoši ima roditelje, dve mlađe sestrice i baku. Čim su čuli šta se dogodilo, došli su u Beograd - rekao je naš izvor.

Mesto napada... Pumpa na auto-putu Beograd-Niš

Htela je na fakultet

U rodnom selu povređene devojčice meštani su u šoku. Okupljaju se u kući Kaplanovića kako bi utešili porodicu i pružili im podršku u ovim teškim trenucima. - Završila je Tehničku školu prošle godine kao odlična učenica. Planirala je da upiše fakultet sad u junu, maštala je i sanjala o tome, zato je i otišla u Beograd. Porodica je divna, predobra, to su tako dobri ljudi koji mrava nisu zgazili. Svi se molimo bogu da Kristina preživi ako može ovo ranjavanje - ispričao nam je prijatelj porodice.

Meštani NIŠTA NISU ČULI Meštani iz naselja iza benzinske pumpe bili su iznenađeni kada smo im ispričali za pucnjavu. - Nismo ništa ni čuli ni videli. Iz te šumice u koju je lopov navodno pobegao vode dve stazice kojima je mogao da izađe u naselje, ali mi nismo nikoga sreli sinoć - ispričali su meštani.

OVO JE DEVOJKA (19) KOJA JE RANJENA NA PUMPI: Kristini lopovi pucali u glavu zbog 10.000 dinara!

J. Ivić - Z. Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) INTERVENTNA MU PREPREČILA PUT: Racija na Pančevačkom putu