Foto: Beta AP

Naložen

NOLE OPTIMISTA PRED ROLAN GAROS: Rafa, ne dam ti pehar

Srpski teniser svestan da je Španac favorit i da će put do odbrane titule biti vrlo težak, ali veruje da će mu dolazak Andrea Agasija mnogo pomoći

Tenis
> 01:08h

Srpski teniser Novak Đoković ulogu favorita na predstojećem Rolan Garosu, koji počinje 28. maja, predaje Špancu Rafi Nadalu, za koga smatra da igra najbolji tenis u 2017. godini. Drugi reket sveta, ipak, ne odustaje od odbrane titule u Parizu, napominjući da mu mnogo znači dolazak Andrea Agasija. - Ove godine najbolji tenis su prikazali Federer i Nadal, koji je i najveći favorit za pobedu ovde. Naravno, od velikog značaja za mene biće i dolazak Andrea Agasija, s kojim sam počeo saradnju upravo ovde u Parizu. Nadam se da će mi njegova uloga pomoći da doguram što dalje, i najvažnije, da se i ja osećam dobro - rekao je Đoković.

Drugi reket sveta ističe da mu je lepo što je ponovo ovde i da mu je jedan od najvećih uspeha u karijeri bilo osvajanje Rolan Garosa prošle godine. - Osećam se više francuski. Šalu na stranu, sjajno je vratiti se ovde i prisetiti se uspomena od prošle godine. Bio je to vrhunac moje karijere, zajedno s porodicom sam proslavio taj uspeh. Mnogo godina sam pokušavao da osvojim ovaj trofej i ostvario sam poseban odnos s francuskom publikom. Vratiti se ovde kao šampion je svakako novo iskustvo i sigurno će uticati na moj pristup turniru. Moji snovi su se ostvarili kad sam osvojio Kup musketara - zaključio je Nole.

Preskače Pariz? JANKO IMA UPALU PLUĆA Srpski teniser Janko Tipsarević možda neće nastupiti na predstojećem Rolan Garosu zbog upale pluća. - Pre nekoliko dana sam dobio jaku upalu pluća i temperaturu, uz alergijsku reakciju. Doktori su mi propisali dozu antibiotika, uz dijagnozu pneumonija. Ne znam kako sam uopšte dobio prvi meč. Trenutno se oporavljam i nadam se da ću biti spreman za Pariz - rekao je Tipsarević za Sport klub.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je Andrea Agasi?