Foto: Dado Đilas/Stefan Jokić

Poziv za prekid neosnovanih napada

TONČEV ODBRUSIO TERZIĆU: Ovo je tvoj lični poraz, FSS nije afričko pleme da se pučom osvaja

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Novica Tončev pozvao je danas generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za "lični poraz" u tom klubu i da prestane sa neosnovanim napadima na FSS.

Fudbal
> 23:32h

Terzić je sinoć, posle poraza Zvezde u finalu Kupa od Partizana (0:1), rekao da će od ponedeljka krenuti u smenu predsednika FSS Slaviše Kokeze, koga je optužio da je pomogao Partizanu da osvoji šampionsku titulu i Kup.

"Pozivam gospodina Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za lični poraz u Zvezdi, da spusti loptu i prestane sa neosnovanim napadima na račun organa FSS. Svi organi FSS su legitimno i legalno izabrani i svako ko bi da smenjuje i bira novog predsednika to može da radi isključivo na način propisan statutom i pravilima FSS, koji je najviša sportska institucija u Sbiji i nije afričko pleme da bi se pučom osvajala vlast", naveo je Tončev u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da "ni Terzić ni bilo ko ko je nezadovoljan sopstvenim rezultatima i neuspehom na terenu ne može na konferencijama za štampu da sprovodi smene u FSS".

Tončev je podsetio da se na sednici Skupštine FSS 25. aprila glasalo o poverenju Slaviši Kokezi i da je samo jedan delegat bio za smenu predsednika.

"To najbolje govori da li predsednik FSS ima ili nema podršku delegata za posao koji obavlja", naveo je Tončev, koji je i predsednik FS Regiona istočne Srbije.

"Pozicija Crvene zvezde se ne brani na konferencijama za novinare već se tokom cele sezone brani na terenu i svako ko je nezadovoljan rezultatom mora da preispita sopstvene greške u svom dvorištu i da preuzme ličnu odgovornost, pa tek onda da se obračunava organima FSS", rekao je Tončev.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Delije prozivaju FSS, Grobari pevaju Kokezi