Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Izjava predsednika na mostu Bratoljub

VUČIĆ: Svi mi volimo Republiku Srpsku, ali Nikolić emotivno istupio

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da misli da je predsednik Tomislav Nikolić emotivno istupio kada je rekao da se nada da će Srbija i Republika Srpska "jednog dana biti isto", ali da to ne znači da Srbija ne poštuje integritet Bosne i Hercegovine.

Politika
> 01:18h

"Mi svi volimo Republiku Srpsku, ali je naša obaveza da veoma poštujemo integritet BiH. To je naša budućnost. Moramo da živimo sa Bošnjacima, to je naša politika. Živećemo zajedno sa njima i u Srbiji i u BiH. Imamo zajedničku budućnost i verujem da i jedni i drugi to sve bolje i sve više vide", rekao je Vučić u Vladi Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je prošle nedelje na mostu Bratoljub, koji spaja Bratunac u Republici Srpskoj i Ljuboviju u Srbiji, da se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska jednoga dana "biti jedno".

"Na svu sreću, još uvek ne hapse Srbe za izrečene želje", rekao je Nikolić novinarima posle obilaska radova na mostu i istakao da je ponosan što konačno i u Srbiji i u RS postoje rukovodstva koja misle na oba dela srpskog naroda istovremeno.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?