Foto: Fonet/AP

Optužbe bez presedana

MEKEJN IZGUBIO KOMPAS: Putin je veća pretnja od Islamske države!

KANBERA, VAŠINGTON - Ruski predsednik Vladimir Putin predstavlja najveću i najvažniju pretnju za bezbednost sveta, čak veću nego što je Islamska država, izjavio je američki senator Džon Mekejn.

Planeta
> 01:16h

"Mislim da Islamska država može da uradi strašne stvari. Ali Rusi su su pokušali da unište osnove demokratije i promene ishod američkih izbora. Ne vidim dokaz da su uspeli, ali su pokušali i još uvek pokušavaju da promene izbore", rekao je Mekejn u intervjuu za Ej-Bi-Si.

Kako je dodao, Rusi pokušavaju da utiču i na ishod izbora u Francuskoj.

"Dakle, ja vidim Vladimira Putina, Ruse kao najveći izazov koji imamo", naveo je republikanski senator tokom posete Australiji. SAD, prema njegovim rečima, treba da odgovore Rusiji sa sankcijama.

On je govorio i o predsedniku Donaldu Trampu za kojeg je rekao da ga ponekad čini "nervoznim". Takođe je naveo da ga brinu navodi da je Trampov zet Džered Kušner, savetnik u Beloj kući, imao "tajni kanal za komunikaciju sa Rusijom".

Mekejn je poznat po mržnji prema Rusiji i antiruskim izjavama. On je u centru "jastrebova" američke politike koji tvrde da je Rusija uticala na ishod predsedničkih izbora u Americi i da je Donald Tramp zahvaljujući tome pobedio. Vezu između Rusije i američkih predsedničkih izbora niko nije dokazao, štaviše - FBI ju je u više navrata demantovala.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?