u SRODSTVU

NARKO BOS SE POZIVA NA VEZE SA ŠEFOM DIPLOMATIJE: Kralj ekstazija Dačićev rođak?!

BEOGRAD - Kralj ekstazija, Aleksandar Mandić (30), u čijoj je kući u Resniku policija pronašla najveću laboratoriju za proizvodnju ove droge u Srbiji, rođak je ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, otkriva ekskluzivno Kurir.

Crna Hronika
> 11:38h

Kako saznajemo, uhapšeni Mandić u srodstvu je s liderom socijalista i to nikada nije krio. Mandić živi s majkom u luksuznoj vili s bazenom u ovom beogradskom prigradskom naselju.

- Upravo u njoj policija je pronašla fabriku za proizvodnju ekstazija i čak 96.000 tableta ove droge zvane ekser. Uvek su živeli u izobilju, a znalo se da su u bliskim rodbinskim vezama s Dačićem, koji je ranije bio i ministar policije - kaže sagovornik Kurira.

Luksuzan život

On napominje i da je život u luksuzu i izobilju Mandić često delio s pratiocima na društvenim mrežama.

- Često se razmetao fotografijama na kojima se vidi bazen, kao i skupoceni automobili. Pored njihove vile nalazi se i sportski centar „Aleksandar“ s balonom i kafićem, pa su komšije i meštani verovali da im je ovaj posao donosio novac, niko nije sumnjao da njihove komšije zapravo imaju laboratoriju droge. Kuća u kojoj Dačićevi rođaci žive i u kojoj je Mandić proizvodio drogu ogromna je, na uzvišenju je i ima fantastičan pogled - otkriva naš sagovornik.

U dvorištu vile u Resniku i juče su bile jake policijske snage koje su pretresale kuću i radile uviđaj. Podsetimo, u istoj akciji policije uhapšeni su i Aleksandrova devojka Tijana Stanković (24), kao i njen otac, tapetar Nenad Stanković (46), inače kum poznatog pevača Radiše Trajkovića Đanija. Lisice su stavljene i kupcima ekstazija, Mariju C. (35) i Savi P. (30).

- Sumnjamo da je Aleksandra u posao uveo Nenad, otac njegove devojke. Pošto je kuća izdvojena od ostatka naselja, pretpostavili su da niko neće posumnjati da je laboratorija upravo smeštena tu - dodaje naš sagovornik upućen u istragu. Nenad i Tijana Stanković vlasnici su kafića „Be free“, koji se nalazi preko puta osnovne škole u Resniku. U porodičnom lokalu juče su se nalazile druga ćerka i majka uhapšenog Stankovića.

- Rekli smo vam da ne dolazite! Što ste došli? Pišete laži o nama! To ništa nije istina! - vikale su majka i ćerka uglas, odbijajući da ispričaju šta je zapravo istina i šta se tačno dogodilo.

Meštani šokirani

Meštani Resnika juče su posmatrali uviđaj u Mandićevoj porodičnoj kući.

- Šokirani smo. Aleksandar je ovde živeo s majkom, držali su prodavnicu i sportski centar. Nismo ni sumnjali da se bavi proizvodnjom narkotika, niti smo neke sumnjive tipove viđali u njegovoj kući. Mislili smo da dobro zarađuju kao privatni preduzetnici - kažu komšije koje su provirile iz dvorišta.

foto: Dragan Kadić

Tamara Milutinović Pevala sam kod Tijane

Tijana Stanković, koja je uhapšena zbog sumnje da je s ocem Nenadom proizvodila ekstazi, na društvenim mrežama za prijatelje ima veliki broj poznatih ličnosti. Među njima se našla i mlada pevačica „Granda“ Tamara Milutinović: - Nismo drugarice, znamo se iz kraja. Nekoliko puta me je angažovala da pevam na rođendanima i proslavama. Znam je kao devojku koja drži kafić, za laboratoriju, iskreno, nisam ni čula jer sam trenutno u inostranstvu.

Nastavio „biznis“ - diler iz Resnika robijao pet godina u Australiji

Pao u Sidneju sa 140.000 tableta

Nenad Stanković je i 2004. i 2005. godine hapšen u Australiji zbog proizvodnje i prodaje ekstazija.

- Po povratku u Srbiju rešio da nastavi sa starim poslom - kaže naš izvor upućen u slučaj. Inače, list Sandej telegraf 2007. objavio je članak o srpskoj mafiji u Australiji, a kao jednog od istaknutih članova označili su Stankovića. On je bio osuđen 2006. na pet godina i dva meseca zatvora zbog preprodaje ekstazija.

- Policija je kod njega našla neverovatnih 140.000 tableta ekstazija, čija se ulična vrednost procenjuje na 10 miliona dolara - pisali su tada australijski mediji. Stanković je bio optužen zbog trgovine narkoticima i u junu 2004.

- Izgleda da su Srbi odlični u poslu sa ekstazijem. Većina ove droge u Australiju stiže upravo preko srpskih veza. Veruje se da se tablete nabavljaju u Holandiji, a da se zatim prebacuju na Balkan, odakle se transportuju u Australiju. Stankovićeva laboratorija bila je savremeno opremljena - objasnio je izvor upućen u slučaj. Srbin je bio član klana kojem su pripadali i ubijeni Dragan Šekuljica (29) i Milivoje Matović Kobra (47).

- Šekuljica je ubijen u septembru 2007. godine, a Matović 2003. godine. Njih dvojica su pripadali suparničkim klanovima koji su se bavili dilovanjem ekstazija i marihuane, a Stanković je navodno bio dobar prijatelj i jednom i drugom ubijenom Srbinu - pisali su mediji.

foto: Zorana Jevtić

Ivica Dačić za Kurir Moguće da je dalji rođak moje žene

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za Kurir da sa uhapšenim Aleksandrom Mandićem iz Resnika nije u krvnom srodstvu, već preko ženine porodice.

- Moguće da je dalji rođak moje supruge, jer je njen deda iz tog sela i preziva se Mandić, ali on je umro pre petnaestak godina. Nisam sa njim u kontaktu i ne mogu da znam šta on radi - kaže Dačić.