Foto: Beta

Pripreme za Evropsko prvenstvo

SELEKTOR KARADŽIĆ POSLE USPEHA KOŠARKAŠICA U ČEŠKOJ: Odbrana u ovom trenutku bolja od napada

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Karlovim Varima, posle čega su od selektora Stevana Karadžića igračice dobile dva slobodna dana.

Košarka
> 20:33h

Karadžić je preneo utiske sa turnira koji je služio kao provera pred Evropsko prvenstvo, koje će se takođe održati u Češkoj.

– Ovaj turnir je bio idealna provera šta smo uradili do sada, jer su protivnici prema kvalitetu bili adekvatni za ovaj deo priprema. Iskoristio sam te tri provere u Karlovim Varima da dam šansu svim igračicama, pored utisaka sa treninga vidim kako izgledaju i na terenu, na utakmici… Generalno, zadovoljan sam zalaganjem i požrtvovanjem koje su devojke prikazale… Kada je reč o samoj igri, pokazali smo neke dobre i neke stvari koje treba da popravimo, kako u odbrani tako i u napadu. U ovom trenutku, odbrana bolje funkcioniše nego napad. Ipak, s obzirom na period koji je pred nama, mislim da će napad biti sve bolji jer u dosadašnjem delu priprema, generalno, još nismo mnogo radili na šutu pošto smo tek dvedesetak dana na okupu.

Zdravstveni bilten…

– Sonja Petrović je u Češkoj doživela lakšu povredu, pa će u naredna dva-tri dana raditi prema posebnom režimu i ne bi trebalo da bude problema. Ana Dabović bi tokom nedelje trebalo da pojačava intenzitet treninga i, ako bude sve u redu, od ponedeljka bi mogla da trenira normalno, sa ekipom.

Srbija nastavlja pripreme u Beogradu, gde će 8, 9. i 11. juna odigrati tri pripremne utakmice sa reprezentacijom Japana. Ova tri meča će, ujedno, biti i finalni testovi za EP, koje počinje 16. juna.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NEVENA JOVANOVIĆ: Neće biti velikih problema da se uklopimo u sistem novog selektora