Foto: Printscreen Vijesti.me/privatna Arhiva

(FOTO) SPORNA FOTOGRAFIJA PODGORICE UZBURKALA JAVNOST: Otkud klima uređaji 1939. godine?

Crna Gora
> 21:22h

Izložba fotografija Zorana Fatića, "Podgorica sa kraja XIX veka, do 80-ih godina XX veka”, u Kulturno- informativnom centru "Budo Tomović", izazvala je brojne komentare na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov".

Komentari su zbog fotografije za koju je navedeno da je iz 1939. godine, a na kojoj se kojoj se vide klima-uređaji i automobili novije generacije.

Fatić je priznao da je pogrešio i da je trebalo da piše da je fotografija iz 1993., odnosno novijeg datuma i izvinio se čitaocima i poštovaocima stare Podgorice i direktorki KIC-a Snežani Burzan.

Međutim, mnogi su nakon toga komentarisali da i 1993., u Podgorici nije bilo klima-uređaja, kao i da je naziv izložbe „Podgorica sa kraja XIX veka, do 80-ih godina XX veka".

Fatić je pojasnio da ima još jedna fotografija posle devedesetih i to bioskopa "Kulture".

"Ali, zbog te dve fotografije nisam htio staviti do devedesetih", obrazložio je Fatić.

Povodom sporne fotografije reagovala je i direktorka KIC-a Burzan, koja je istakla da su u svoj majski repertoar uvrstili izložbu prvenstveno zbog teme i interesovanja javnosti "koje je i do sada izazivala svaka njegova izložba bilo u KIC-u ili na nekom drugom mestu drugo, ili promocija Fatićevih filmova ili knjiga".

(Kurir.rs/Vijesti.me)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vicevima odzvonilo, od danas plaćate i “masne” šale!