Foto: Promo

Ne propustite

Najbolji kuvari Srbije na eduTV-u

Edukacija

Svake subote eduTV vas vodi na malo gastronomsko putovanje – očekuju vas recepti za jela iz celog sveta, ali i uzbudljive priče o njihovom poreklu.

„Gastro bukvar“, nova emisija na Obrazovnoj televiziji – eduTV, koja se emituje subotom od 20:30h, gledaoce vodi kroz carstvo ukusa iz celog sveta. U svakoj epizodi ove gastronomske emisije moći ćete da vidite kako se pripremaju najatraktivnija jela, ali i da saznate sa kog kraja planete potiču i kako su nastala. Posebnost emisije je to što u svakoj epizodi specijalitete pripremaju profesionalci – kuvari najposećenijih restorana u Srbiji.

„Zamisao mi je da promovišem hranu i jela koja će doprineti našem zdravlju. U svakoj epizodi moći ćete da čujete i savete u vezi sa kupovinom namirnica, jer je to jedini način da kroz kulinarstvo promovišem i zdrav način života, kome i sama težim već godinama. Uz brojne recepte, otkrićemo i zašto je dobro jesti neprskanu i organsku hranu, šta su prednosti presne ishrane i kako pripremati zdave slatkiše, čorbe ili glavna jela“, ističe autorka emisije Dunja Bibić.

Specijalitet kome nije mogao da odoli ni Tito

U prvoj epizodi „Gastro bukvara“ gledaoci će saznati kako se priprema smuđ na smederevski način, srpsko jelo kome nije mogao da odoli čak ni Josip Broz Tito.

„U prvoj epizodi želela sam da promovišem recept koji je nastao u Srbiji, dok će već u sledećim gledaoci moći da vide kako se pripremaju jela iz Italije, Indije i iz drugih delova sveta. Osim vrhunskih kuvara, koji će pripremati hranu, gledaoce očekuju i specijalni gosti“, napominje autorka.

Svi gledaoci eduTV-a koji ne stignu da pogledaju „Gastro bukvar“ subotom, u premijernom terminu, mogu to da urade na kanalu televizije na YouTubeu ili na stranici emisije na Facebooku.

Edukacija i zabava za sve generacije

foto: Promo

Kroz hranu i kuvanje tradicionalnih, ali i modernih jela, možete upoznati kulturu i običaje jednog naroda. Obrazovna televizija eduTV istražuje brojne zanimljive teme, daje odgovore na mnoga pitanja, promoviše neprekidno usavršavanje i edukaciju na drugačiji način.

Pored emisije „Gastro bukvar“, na eduTV-u možete pratiti i raznovrsne obrazovne sadržaje iz oblasti tehnologije, nauke, kulture, umetnosti, biznisa, uspešnog vođenja karijere i mnogih drugih. EduTV možete gledati kod više od 25 kablovskih operatera, kao i na kanalu na YouTubeu i preko eduTV Android aplikacije, koju možete besplatno preuzeti na Play Storeu. Misija eduTV-a jeste da širi znanja i motiviše na uspeh – uživajte uz program ovog savremeno koncipiranog TV kanala!