Foto: AP

na današnji dan

(VIDEO) ŠAMPIONI ZAUVEK! Dan kada je Srbija pokorila svet

Fudbal

Na današnji dan 2015. godine fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) postala je prvak sveta!

Golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu Srbija je postala šampion sveta za fudbalere do 20 godina!

"Orlići" Veljka Paunovića napravili su još jedno u nizu čuda, u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina u Oklendu na Novom Zelandu, posle još jedne drame, savladali su favorizovani Brazil u produžecima - 2:1. Gol odluke postigao je Nemanja Maksimović u 118. minutu posle asistencije Andrije Živkovića.

U regularnom toku meča bilo je 1:1. Srbija je povela u 70. minutu pogotkom Staniše Mandića na centaršut Maksimovića, ali je to vođstvo "orlića" trajalo samo tri minuta, jer je Brazil izjednačio preko Andreasa Pereire. Ipak, kao i mnogo puta do sada, izabranici Veljka Paunovića nisu klonuli duhom, nije ih poremetio gol primljen brzo posle stečenog vođstva. Ogroman talenat, čelični karakter i disciplina i nesalomivi duh doveli su "orliće" na krov sveta!

Reprezentacija Srbije je prvi put učestvovala na Mundijalitu kao samostalna država i odmah postala šampion sveta! "Orlići" su sve četiri utakmice u eliminacionim borbama dobili posle produžetaka (ili penala)! To dovoljno govori o tome koliko su i mentalno i fizički superiorni. I kada bi se našli na ivici ambisa, mirno i samouvereno su uspevali da se dignu poput Feniksa iz pepela. To mogu samo najbolji, a naši "orlići" su najbolji na svetu. Imali su i malo sreće u pojedinim trenucima šampionata na Novom Zelandu, što je i normalno jer - sreća prati hrabre!

Sastavi:

SRBIJA: Rajković - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Zdjelar, Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić (od 82. Jovanović) - Mandić (od 76. Gaćinović), Šaponjić (od 95. Ilić). BRAZIL: Žan - Žoao Pedro, Lusao, Marlon, Žorž - Jaja (od 74. Malkolm), Danilo - Gabrijel (od 90+1. Gabrijel), Boskilja (od 65. Andreas Pereira), Giljerme - Žan Karlos.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP