Foto: Kurir

TRAGEDIJA PORODICE MAKŠA

RODITELJI U KOMI, DEČAK IH DOZIVA: Mama, tata, je l’ idemo na more?

Crna Hronika
> 12:17h

Miloš Makša iz Vrbasa je poginuo, dok su njegovi roditelji i mlađi brat teško povređeni u stravičnoj nesreći koja im se dogodila na putu za more u Bugarskoj

SOFIJA - Gde su mi mama i tata? Hoću kod njih. Da li ovo znači da nećemo ići na more? - ponavljao je maleni Marko Makša u bolnici u Bugarskoj, u koju je smešten nakon teške nesreće u kojoj je poginuo njegov brat Miloš, a roditelji Ištvan i Dravka teško povređeni.

foto: Kurir

Preuzeli stradalog

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Bugarskoj, dečačić je juče ujutru otpušten iz bolnice.

- Na svu sreću, on nije imao povreda. Uz njega je sve vreme bio radnik ambasade, za koga se mališan vezao. Preksinoć su rođaci porodice Makša preuzeli malog Marka, kao i telo nastradalog Miloša, koga će sahraniti - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je zdravstveno stanje Ištvana i Dravke nepromenjeno.

- Lekari ih drže u veštačkoj komi jer su povrede koje su zadobili u nesreći veoma ozbiljne. Ovo je strašna tragedija - kaže izvor za Kurir.

Podsetimo, porodica je doživela nesreću u blizini Blagoevgrada, dok su išli na more u Grčku. Navodno, oni su put preko Bugarske izabrali kako bi izbegli gužvu u Makedoniji.

U nesreći je povređena i porodica iz Bugarske koja se nalazila u automobilu s kojim se Makša sudario.

Pozlilo vozaču

- Sumnja se da je Makši pozlilo tokom vožnje ili ga je stigao umor, pa je zbog toga udario u Bugare. Najteže je prošla Dravka, koja ima povrede vratnih pršljenova, čela i otvoreni prelom noge. Ištvan ima višestruke prelome i nalazi se na odeljenju reanimacije - preneli su bugarski mediji.

Rođaci porodice Makša ispričali su da su za tragediju saznali tek uveče, kao i da je Ištvanovog oca policija obavestila da mu je unuk nastradao.

HRONOLOGIJA / POGINULI U INOSTRANSTVU /

- jul 2016 - Ljubiša V. (55) iz Beograda je poginuo, a njegova supruga Ivana. V. i troje maloletne dece su povređeni kad je njihov automobil udario u ogradu na delu auto-puta kod Demir Kapije

- avgust 2015 - Supruga i dvoje dece protojereja stavrofora Radivoja Panića nastradali su u nesreći kod Demir Kapije, dok su išli na putovanje u Grčku

- jul 2014 - Osmomesečni Andrija Milinković i njegov stric Nikola (24) poginuli su saobraćajnoj nesreći u Makedoniji

- jul 2013 - Matija Šušnjević je nastradao u udesu na auto-putu u Makedoniji

Kurir / Jelena Ivić

TRAGEDIJA PORODICE IZ VRBASA: Roditelji u komi, ne znaju da su ostali bez sina (13)!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beba upala u kanalizaciju, spasioci bili bespomoćni, a onda je došao klinac sa divovskim srcem