Foto: Shutterstock

STAZA NE PRIZNAJE TITULE

AKCIJA: Najmanje 800 ljudi trči za pomoć deci

Beograd

Druga po redu Beogradska biznis trka (Belgrade business run), pod sloganom „Staza ne priznaje titule“, čiji je cilj da se ljudima ukaže na važnost trčanja, održaće se sutra od platoa Sava promenade do platoa kod kule Nebojše, sa početkom u 19 časova.

Biće više od 800 učesnika, a cilj je prikupljanje sredstava za kupovinu dopler aparata, vrednog oko 32.000 evra, koji će biti poklonjen Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.

Prema rečima organizatora, trčanje predstavlja važan i neophodan antistres dodatak savremenom načinu života.

Direktor trke i tvorac sajta Trčanje.rs Veroljub Zmijanac rekao je da je prošle godine postojao limit od 100 timova, te da su ove dozvolili učešće 200 ekipa. Svaka ekipa ima tri člana.

- Interesovanje za trčanje i ovu akciju sve više raste, pa sada imamo preko 800 prijavljenih učesnika - rekao je Zmijanac.

On je dodao da će trka biti humanitarnog karaktera i da će se prikupljati sredstva za kupovinu ultrazvučnog kolor dopler aparata, namenjenog za dijagnostiku uroloških problema kod beba i dece.

- Ove godine trka će biti humanitarnog karaktera, jer će 819 ljubitelja rekreacije iz 124 preduzeća trčati s višim ciljem - da prikupe sredstva za kupovinu ultrazvučnog kolor dopler aparata, namenjenog za dijagnostiku uroloških problema kod beba i dece - kaže Zmijanac.

Kurir / D. S.