Foto: Stefan Jokić, Damir Dervišagić

voditeljka i spisateljica o udaru na AMG

KURIR ŽRTVA DIKTATURE: Vlast hoće da nas ućutka jer kritički pišemo o tiraniji!

Politika

Posle pretnji ubistvom Aleksandru Rodiću i kampanje u režimskim medijima, sajtovi naše kompanije izloženi nikad jačim hakerskim napadima

Vlast hoće da ućutka Kurir i „Adrija medija grupu“ jer kritički pišemo o diktaturi koja razara Srbiju. Sajtovi AMG - Kurir, Espreso, El, Nešenel džiografik... već dva dana su izloženi hakerskim napadima, najjačim od osnivanja kompanije.

Našu borbu prepoznao je i veliki broj javnih ličnosti, koje svakim danom staju uz nas.

Spisateljica Jelena Bačić Alimpić nema dileme da je Kurir žrtva diktature ove vlasti:

- Apsolutno stajem na vašu stranu. Vi ste ugroženi i ugnjeteni, da ne pričam o težim posledicama koje se događaju, a to su zabrane, finansijske naplate. Znam da ste svakodnevno žrtva toga. Podržavam vas apsolutno u naporima da tome stanete na put. Ovo može jedino da se nazove diktaturom. Ispada, nažalost, da opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast.

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ: Opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast!

Muzičar Zafir Hadžimanov svestan je da je ostalo veoma malo medija koji predstavljaju svetlo na kraju tunela:

- Iskreno, okrenuo sam leđa svemu što je politika jer od toga imam urtikariju. Nova premijerka je očigledno pametna i obrazovana, ali njen ekspoze je posvećen glavnom lideru. Sad je sve više zavirivanje u komšijsko dvorište i sve više je onog „no-no, ne može ovo“. Evidentno je da se na jedan perfidan, a može se reći i „prefinjen“ način drži u šaci takoreći sve što je važno u ovoj zemlji.

foto: Dragana Udovičić

Doktorka KCS Danica Grujičić stava je da ni jedna vlast ne sme da vrši pritisak na medije.

- Bez obzira na to da li je neko za vlast ili protiv nje, postoji način da se i kritika uputi na pravi način, a da to bude pristojno. Generalno sam za slobodu štampe. Odgovorno novinarstvo je ono što treba ovoj zemlji. To hakovanje mi stvarno nije jasno, ne znam u čemu je problem? Vlast ne sme da ima kontrolu nad novinarima, pa ni vlasnici medija.

Jasna Janković USPRS

NEDOPUSTIVI NAPADI

Bilo kakvi napadi na nekoga ko se bavi novinarstvom i ko god to da je, nisu dobri i unose dodatnu tenziju. Smatram da ljudi uvek treba da sednu da se dogovore, ukoliko je to moguće. Ne znam kako je došlo do toga da u Srbiji više niko ni sa kim ne može da razgovara ni da se dogovara, ne znam kako smo doveli sebe u tu situaciju.

Radoslav Milojičić Kena DS

SNS VRŠI PROGON

Svako ko kaže reč protiv SNS dobija pretnje, ucene, progone i maltretiranje, SNS je Srbiju za pet godina vlasti vratio u kameno doba, ali su zato funkcioneri i tajkuni SNS po bogatstvu u zlatnom dobu.

Marinika Tepić NS

ZAVILI NAS U CRNO

To što se vama dešava ste kao iskusan medij morali i očekivati. Ali verujem da niste očekivali, kao i niko od nas, da nas demokratiji, pravima i slobodi medija uče oni koji su ovu zemlju zavili u crno, čija politika je terala mlade da pucaju na komšije umesto da preduzetnički sarađuju, čime ti isti danas uče neke nove mlade.

Jelena Maćić šminkerka

SVE REŠAVAJU NA SILU

Imamo ovde 1.001 kritičnu osobu i toj osobi se ništa ne dešava, a sa ove strane sada imamo nekog koga uredno možemo da smatramo ozbiljnim biznismenom, jer AMG je verovatno najveći medijski magnat na Balkanu. Oni su budale ako to rade, ako uopšte misle da bilo ko na Zapadu ne gleda šta se ovde dešava. Zapravo je Rodić sa tim što mu se dešava apsolutno jasan znak da u ovu zemlju niko ne može da bukvalno uloži dinar, da mu se takve stvari ne bi dešavale. Ovde se ništa ne rešava na sudu, nego na silu. Dobijamo policijsku državu.

Srđan Nogo Dveri

VI STE META JER STE PROTIV VUČIĆA

To je zato što se urušava idilična slika kontrole medija od strane Aleksandra Vučića. Čim neko ne sluša i ne predstavlja stvari onako kako ih on vidi, naći će se u problemu. Sigurno da će krenuti da ugasi bilo kakvo slobodno izveštavanje i vi ste meta jer ste se drznuli da ih ne slušate.

Miljan Damjanović SRS

VI STE VUČIĆU TRN U OKU

Nikad nećemo podržati napad na bilo koji medij, iako, nažalost, mi u SRS nikad nismo bili miljenici medija. Evidentno da Vučić kontroliše većinu medija i da mu je uvek prst u oko kad mu se neko suprotstavi.