Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Poznati voditelj već privođen na informativni razgovor u BIA

VLAST HAPSI NOVINARE: Vučić zapravo uhapsio Dejana Anđusa zbog kritike, a kao izgovor organizovali da ga optuže za iznudu pod sumnjivim okolnostima!

Politika
> 15:25h

BEOGRAD - Televizijski voditelj Dejan Anđus uhapšen je jutros u Beogradu pod sumnjivim okolnostima! Kako saznajemo, Vučićev čovek mu je namestio iznudu kako bi sebi spasao poslove!

Kako Kurir saznaje, Dejana Anđusa su uhapsili pod sumnjivom optužbom za iznudu, iako nekoliko izvora tvrdi da je u pitanju čista nameštaljka i da je čovek koji ga je optužio uradio sve u dogovoru sa ljudima bliskim Aleksandru Vučiću, jer mu je garantovano da njegovi poslovi neće biti dovođeni u pitanje.

Naime, kako izvor Kurira navodi, čovek koji je optužio Anđusa za iznudu i kome je traženo da to snimi blizak je saradnik političara i godinama se bavi poslovima za državu, a država mu je najveći klijent.

Zanimljivo je da je Anđus do pre dve nedelje bio zaposlen baš kod njega u firmi, ali je nakon kritika prema Vučiću dobio otkaz.

Inače, u većini ostalih medija Anđus je uglavnom označen kao "kontroverzni" i gotovo uvek spominje se seks sa maloletnicom, što pokazuje da je očigledno da je sve pisano u jednom centru bliskom Vučiću, a potom podeljeno režimskim medijima.

Očekuje se i da neki "izvor" dostavi snimak navodne iznude i time potvrdi optužbu, a sve to ima za cilj da se diskredituje sve što je Anđus izneo vezano za kriminal, od finansiranja Vučićeve privatne vojske od para EPS-a pa do načina kako je sa Vučićem zajedno dogovorao poslove za neke putarske firme.

Podsetimo, novinar Dejan Anđus već je početkom meseca pozivan na informativni razgovor u Bezbednosno-informativu agenciju gde je satima držan i ispitivan jer je izneo optužbe protiv Aleksandra Vučića, o čemu je pisao Kurir!

Ovaj vid pritiska na medije usledio je odmah pošto je javnost od Anđusa čula kako Vučić tesno sarađuje s vođama navijačkih grupa, kojima čak i namešta unosne poslove preko tendera u javnim preduzećima.

Gostujući u emisiji „Da se ne lažemo“ kod Ratka Femića na Kurir TV, Anđus je izneo šokantne podatke, za koje tvrdi da su posledica sprege ljudi iz vrha vlasti i opasnih momaka s tribina...

Zanimljivo je da je na većini medija Anđus označen kao "kontroverzni" i spominje se seks sa maloletnicom. Očigledno da je pisano iz jednog centra odnosno deliveri unita bliskog Vučić

Pritisak

Anđus je tada objasnio genezu tog odnosa i napomenuo da je on bio sasvim drugačiji dok je Vučić bio u SRS.

OVO SU ŠOKANTNI PODACI KOJE JE ANĐUS IZNEO

- Slučaj Zvezdinih navijača je kompleksna stvar. Oni su bili bliski Demokrtaskoj stranci dok su bili na vlasti, i tada su bili protiv Vučića, tadašnjeg radikala. Oni su tada bili suprotna strana i oni su u Vučićevim očima ili, žargonski rečeno u našem tadašnjem druženju, bili ustaše. Dakle, ustaše sa severa koje ruše vlast Miloševića, Vojislava Šešelja, radikala i samog Vučića. Oni su bili, kolokvijalno rečeno, ustaše na ulici - rekao je tada Anđus.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?