Jahting prostitucija

Crnogorskom obalom cveta jahting prostitucija

Raičevićeva je rekla da Sigurna ženska kuća godinama upozorava na pojave da na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica

Crna Hronika
> 21:58h

PODGORICA – Direktorka Sigurne ženske kuće u Podgorici Ljiljana Raičević optužila je crnogorsku vlast da je u Crnoj Gori rasprostranjena jahting prostitucija, ali da povodom toga niko ništa ne preduzima.

“ To nije indvidualno već sve ide preko nekog, a to je trafiking i ozbiljan problem koji zahteva strateški pristup koji naša država nema, upozorila je Raičevićeva za podgoričke Vijesti.

Problem trafikinga u Crnoj Gori postala je važna tema posle izveštaja Stejt departmenta o trgovini ljudima, a prema tom izveštaju u ovo su uključeni i neki crnogorski funkcioneri,a u neke slučajeve umešana je i policija i određeni broj ljudi bez kojih se ne može raditi takav posao.

Raičevićeva je za Vijesti rekla da je Sigurna ženska kuća godinama upozoravala na pojave koje su vidljive i običnom građaninu, a to je da na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica.

"Odgovornima u Budvi i Baru postavljali smo pitanja da li su te devojčice pod narkoticima, jesu li zavisnice i rade li to za malo para ili ih neko iskorišćava, ali nemamo kompletnog odgovora. Očigledno je da trgovina ljudima ne mora da se dešava u lukama, već na jahtama, daleko od očiju vlasti, ali vlast to zna i ništa ne radi po tom pitanju", zaključila je ona.