Foto: Aleksandar Jovanović Cile

LEGENDA MARAKANE

(VIDEO) ŠEKULARAC: Nisam voleo školu, Zvezda i Marakana su mi bili duševna hrana

Legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda, ljubimac mnogih generacija navijača, ne samo crveno-belih, govorio je o dolasku u Crvenu zvezdu, karijeri koja je kako kaže išla brzo, trenerskim danima na Marakani, sadašnjem odnosu kluba prema njemu.

Fudbal
> 11:07h

Prisetio se popularni Šeki koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol protiv

Partizana u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom i koliko mu znači što ga i danas svi prepoznaju.

Bilo je reči i o trenucima koji su mu preokrenuli karijeru, nesuđenom odlasku u Juvetus i o tome šta bi danas, da može uradio drugačije.

Dragoslav Šekularac rođen je u Štipu 1937. godine, i svojim golovima i igrama u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača beogradskog kluba svih vremena.

foto: Crvena zvezda

Jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za jedanaest godina u klubu odigrao je 375 utakmica i postigao 119 golova.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Crvena zveda