Foto: Tanjug/Tanja Valič

Privatna strana premijerke Srbije

KAD KOŠULJU I SAKO ZAMENI TRENERKOM I ODVRNE DIPEŠ MOD: Ovakvu Anu Brnabić još niste upoznali!

Politika
> 13:18h

Osim što je prva žena premijer, Ana Brnabić se od svojih prethodnika na tom mestu razlikuje i po stilu života, muzici koju sluša, hobijima... Kroz razgovor sa njenim prijateljima moguće je upoznati je i izbliza, privatno - kada košulju i sako zameni trenerkom. Tu se nailazi na prvu zanimljivost vezanu za nju.

foto: Dragan Kadić

"Košulju ne skidam, u njoj sam čak i na plaži", ispričala je premijerka svojevremeno.

A kad smo kod plaža, svako leto provodila je na Krku kod babe i dede.

PREMIJERKA I MINISTRI POLOŽILI ZAKLETVU Ana Brnabić: Je l' se video Vučić od mene kad smo se slikali

"Trenirala je plivanje, to joj je omiljeni sport", poveravaju izvori.

Ipak, ovog leta o plivanju i odmoru ne razmišlja. Veće su šanse da ono malo slobodnog vremena što joj nova funkcija bude ostavljala posveti kuvanju koje obožava. Gurman je, posebno voli kinesku hranu. obožava i ćevape, a veliki je ljubitelj tartufa.

foto: Marina Lopičić

Brnabićeva je veoma posvećena sinovima svog brata koji je zovu "tetka institucija". Voli da putuje, a najlepša iskustva doživela je u Keniji, Zambiji, Malaviju i Tanzaniji. Ipak, kada je pitate da se odluči za omiljenu destinaciju, bez razmišljanja odgovara: "Beograd". Tu je, kaže, sve što joj treba, a "sve" su porodica i prijatelji.

"Izlazi na urbana gradska mesta", kaže jedan od Aninih prijatelja.

ANA BRNABIĆ NIJE PRVI GEJ PREMIJER U ISTORIJI SRBIJE: Led je probio neko drugi, pogledajte ko

Ispunjava je vožnja i da se ona pita, nikada ne bi imala vozača, "lakše je kad ona drži volan i upravlja svojim životom". Obožava muziku 80-tih, omiljeni bend joj je "Dipeš mod", njihova muzika joj legne bez obzira na to kako je raspoložena. Leto je njeno godišnje doba. Kada je zadovoljna, njena uzrečica je "ovo je užasno dobro", kada nije, dodiruje kosu i govori "ja ne mogu da verujem".

foto: Zorana Jevtić

Osetljiva je na nepravdu, lenjost i neodgovornost, prezire maltretiranje slabijih. Uzor u svakom smislu joj je otac. Timski je igrač. Voli da gleda filmove, a "Gospodara prstenova" je gledala nebrojeno puta. Posećuje galerije i izložbe slika, omiljeni slikari su joj Edvard Munk i Ljubica-Cuca Sokić.

(FOTO) NOVA FUNKCIJA, NOVA FRIZURA: Ana Brnabić se ošišala! Kako vam se čini najnoviji modni poduhvat?

Veliki je ljubitelj životinja, a trenutno ima dva psa koji su jako vezani za nju. Mašina za sudove za nju je kućni aparat broj jedan, pored "blekberija", koji i dalje koristi privatno sa istim brojem telefona. Službeno koristi "samsung" koji je dobila kad je postala ministarka.

foto: Zorana Jevtić

Životni moto je pozajmila od Džona Lenona i od kad je ministarka češće ga ponavlja: "Na kraju, sve će biti dobro. Ako nije dobro, nije kraj."

(Kurir.rs/Blic/Ivana Mastilović Jasnić/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !