Foto: Crvenazvezdafk.com

Potpisao ugovor na tri godine

(VIDEO) ZVEZDA PREDSTAVILA NOVO POJAČANJE Pešić poručio Delijama: Vratićemo titulu na Marakanu

Srpski fudbaler Aleksandar Pešić potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom

Fudbal
> 19:30h

Pešić je ponikao u Radničkom iz Niša, odakle je otišao u OFI sa Krita, gde je bio dve godine. Potom je igrao u Jagodini i Tuluzu, a prošle sezone je bio član Atalante kao pozajmljen igrač. Bio je standardni član mlade reprezentacije Srbije, a jednom je nastupio za A selekciju, u prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine u novembru. Zvezda je prethodno dovela Filipa Stojkovića, Marka Gobeljića, Rikardinja i Vujadina Savića. Pešić je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Crvena zvezda je za Tuluzu za Pešića platila 750.000 evra, a ova suma biće isplaćena u 12 rata.

"Znam ga dosta dobro sarađivali smo u omladinskim selekcijama. Nastupao je i za A selekciju. Biće veliko pojačanje za nas. Pokušao sam da ga dovedem i pre desetak godina, ali tada sam zakasnio", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Pešić je zahvalio čelnicima Zvezde na poverenju.

"Čast mi je da igram za veliki klub. Daću svoj maksimum da opravdam poverenja čelnika kluba i navijača. Želim da vratim titulu na Marakanu", rekao je Pešić. Upitan šta je bilo presudno da se vrati u srpski fudbal, Pešić je odgovorio: "Crvena zvezda, to je dovoljno". Pešić je demantovao da je želeo da nastavi karijeru u Partizanu. "Nisam lično pričao sa Partizanom. Glava mi je bila da se vratim samo u Zvezdu, ako se vraćam. Mnogo klubova me je kontaktiralo iz inostranstva, ali mi je želja bila da dođem ovde", kazao je Pešić, koji je prošle sezone bio na pozajmici u Atalanti i odigrao samo sedam mečeva.

Pešić kaže da mu najviše odgovara formacija tima sa dva napadača.

"Tu sam da ispunim želje trenera i ako kaže da igramo sa četiri, igraćemo sa četiri napadača. Nadam se da će sve biti kako treba", kazao je Pešić, koji je dodao da je pre 10 dana počeo pripreme sa Tuluzom. "Nisam 100 odsto spreman, ali se nadam da će sve biti u redu prve utakmice u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa", naveo je on. Pešić (25) je rođen u Nišu, a jedno vreme proveo je u omladincima Partizana. On je potom igrao za Radnički iz Niša, OFI, Šerif, Jagodinu, Tuluz i Atalantu. On je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje, a prošle godine debitovao je za A tim Srbije na meču protiv Ukrajine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!