Foto: AP

Novi detalji tragedije

(VIDEO) AMERIČKA POLICIJA SAOPŠTILA Venus Vilijams legalno ušla u raskrsnicu pre nesreće u kojoj je poginuo čovek. Objavljen i snimak tragedije!

Američka policija saopštila je da je teniserka Venus Vilijams ušla u raskrsnicu u skladu sa zakonom, kada se uključilo zeleno svetlo, neposredno pre udesa u kome je poginuo jedan čovek, a njegova supruga je teško ranjena.

Tenis
> 09:51h

Američka policija je uoči starta Vimbldona objavila da je Venus Vilijams 9. juna učestvovala u saobraćajnoj nesreći. Slavna teniserka je svojim automobilom udarila u drugo vozilo u kojem su bili Linda i Džerom Barson. Oboje su povređeni u saobraćajnoj nesreći, a Džerom je preminuo 22. juna. Venus Vilijams je prošla bez povreda. Advokat koji predstavlja porodicu Džeroma Barsona podneo je tužbu na Floridi i to dan pošto je policija objavila izveštaj u kojem se navodi da je Venus Vilijams prouzrokovala sudar.

Međutim, američka policija je posle pogledanih video snimaka objavila je da je Vilijams ušla u raskrsnicu u skladu sa zakonom, kao i da se kretala primerenom brzinom od deset kilometara na sat. Na snimku se vidi da je teniserka prošla na zeleno svetlo kada je krenula kroz raskrsnicu. Venus Vilijams se zaustavila na sredini raskrsnice zbog jednog vozila. U tom trenutku se ugasilo zeleno i upalilo crveno svetlo, a teniserka je potom krenula da prelazi i drugi deo raskrsnice. U tom trenutku je na slavnu teniserku naletelo vozilo u kojem je bio bračni par Barson.

Venus Vilijams se trenutno nalazi u Londonu gde igra na Vimbldonu, a njena rivala u osmini finala biće Hrvatica Ana Konjuh.