Foto: Marina Lopičić, EPA

TANGO U BELEGIŠU

RADIĆU KAO BIJELSA: Bivši kapiten Zvezde preko seoskih terena gradi trenersku karijeru

Fudbal
> 13:31h

Nekadašnji kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Kovačević prihvatio je ponudu četvrtoligaša Podunavca iz Belegiša kako bi stekao radno iskustvo.

Nije čest slučaj da neko od fudbalera s reprezentativnim pedigreom odluči da trenersku karijeru gradi postepeno. Nenad Kovačević (36) bio je kao fudbaler uvek odmeren u izjavama i temeljan u radu, a takav će biti i kao trener.

- Nije mi lako da dajem izjave jer sam tek na početku. Voleo bih da pričam kad nešto budem uradio. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv Podunavca. Došao sam u taj klub na preporuku prijatelja i oduševio se sredinom. U subotu sam odradio prvi trening u Belegišu i mogu vam reći da su uslovi odlični - priča za Kurir Nenad Kovačević i nastavlja:

- Za početak nisam mogao izabrati novu sredinu. Posedujem A licencu, a da bih stigao do Pro licence, potreban mi je rad. Volim da moja ekipa ima loptu u posedu, a već na prvom treningu momci su razumeli moju fudbalsku filozofiju.

Skroman kao i uvek, Kovačević ne želi mnogo da priča o trenerima na koje se ugleda. Ipak, na molbu

Kurira otkriva jedan zanimljiv detalj:

- Dok sam igrao u Francuskoj, voleo sam da gledam kako radi Marselo Bijelsa u Marselju. Treninzi su mu neverovatni. Kao i on, mnogo volim mlade igrače.

Aleksandar Radonić

Želi na Marakanu: Rano je za Zvezdu

Crvena zvezda je neizbežna tema kad je Nenad Kovačević u pitanju. Logično je da ga pitamo da li bi u bliskoj budućnosti voleo da postane trener kluba u kojem se formirao.

- Naravno, ali rano je za takve priče. Tek sam na početku i želim da napredujem - skroman je Kovačević.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!