Foto: printscreen youtube

života sa sedam zvezdica

(VIDEO) RASKALAŠNI ŽIVOT BOGATIH KLINACA IZ DUBAIJA: Kad nemaju gde sa zlatom, trpaju ga u usta!

Planeta
> 21:51h

Oni ne moraju da misle na posao, ni da li će ga imati, nii kolika će im biti plata. Njima dani prolaze u izležavanju pored bazena, u vožnji skupim automobilima i helikopterima.

Profil na Instagramu, Rič Kids of Dubai prati ležeran život neviđeno bogate dece koja žive u Dubaiju i koji troše ogromne sume novac na luksuz i uživanje, daleko više nego njihovi bogati vršnjaci u Europi.

Oni čak u Mekdonalds odlaze skupim automobilom i brendiranoj odeći.

Uostalom, šta očekivati od bogate dece koja žive u jedinom gradu na svetu koji ima hotel sa sedam zvezdica i kojima je normalno da piju koktele i večeraju u Burdž Kalifi.

Kad više ne znaju gde sa zlatom oni ga trpaju u usta, odnosno na zube.

O njima BBC uradio reportažu, ali iz drugačijeg ugla, odnosno da li su bogati klinci Dubaija stvarno bogataši. Mladi Dubaija su na potpuno drugom nivou.

Priča počinje s Muhamedom Džabrijem, poznatijim pod nadimkom Mo Mani, koji redovno objavljuje fotografije luksuznih automobila i još luksuznijih vila.

Problem je što ništa od toga nije njegovo. Poršei i luksuzni Brabusovi džipovi samo su deo njegovog imidža.

Pre je bio samo menadžer raznim popularnim likovima po Dubaiju, ali je s vremenom došao na ideju da se i on baci u "influencerske" vode.

"Pokazujem sve što Dubai ima u ponudi. Ali ja želim da putujem svetom, intervjuišem ljude u različitim hotelima, različitim superautima", kaže on za BBC.

Rič kids of Dubai jedan je od najpopularnijih naloga na Instagramu i redovno objavljuje poslednje ispade "zlatne mladeži" bogate arapske države.

Međutim, tek retki će da priznaju kako stvarno žive kad se ugase kamere na mobilnim telefonima.

Rašed Belhasa ima samo 15 godina, a njegova porodica upravlja s dvadesetak kompanija u Dubaiju. Pokrenuo je čak i sopstvenu modnu liniju, a sve pod njegovim nadimkom Mani Kiks.

"Volim novac i volim patike (kicks) upravo zbog toga sam se odlučio na nadimak Mani Kiks", kaže on.

Njegov Instagram prepun je fotografija s raznim zvezdama tokom njihovih poseta Dubaiju.

Sve to pokazuje da njegovi roditelji mogu da mu plate i skupocenu kolekciju patika i modnu liniju, ali i susrete sa slavnim ljudima. Zarađuje li on od toga, nije rekao.

"Društvene mreže su promenile mi život. Zbog društvenih mreža sam izgradio svoje samopouzdanje", kaže Belhasa.

Kurir.rs/express.hr

Foto printscreen youtube