Foto: Profimedia

VAŽNO!

UPOZORENJE JEDNE MAJKE: Dete (6) mi je povređeno na trambolini, a kada je doktor objasnio što nisam smela tamo da ga pustim, ostala sam u šoku!

Žena
> 16:04h

Sin Kejt Elen skakutao je po trampolini kada mu je pukla butna kost i sada mora da nosi gips od kuka do članka. Nakon toga, ova mama je odlučila da upozori sve roditelje.

Kejt je bila šokirana kada su joj lekari u bolnici rekli da je njihov savet da "deca ispod 6 godina nikako ne bi smela da koriste trampolinu".

"To je zbog toga što njihove krhke kosti još nisu u stanju da podnesu konstantan pritisak od skakanja. Ovo je za nas bio pravi šok, jer to uopšte nismo znali", napisala je ona na Fejsbuku.

foto: Profimedia

Stručnjaci tvrde da su deca ispod 6 godina pod povećanim rizikom od fraktura i iščašenja ako se igraju na trampolini. Stručnjajci takođe napominju da deca u ovim godinama nikako ne bi smela da idu na trampoline koje su od tla izdignute više od 50 centimetara i prečnika koji je veći od 3 metra.

Ona se nada da će informacija koju je podelila sa ostalim roditeljima na društvenim mrežama biti dovoljno otrežnjujuća za mnoge koji ostavljaju decu samu na trampolinama kako bi uzeli mali predah od roditeljstva.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kurir opsedaju 37 inspekcijskih timova, Poreska uprava ko Vučićeva vojska!