Foto: Dragana Udovičić

SAN SUSTIPANSKE NOĆI

SPREČEN INCIDENT NA BAJAGINOM NASTUPU U HRVATSKOJ: 200 huligana krenulo u napad, policija reagovala!

Stars

Na hrvatskom festivalu "San sustipanske noći" pre koncerta našeg poznatog rokera, Bajage, sprečen je incident.

Naime, protivnici srpskog rokenrola pokušali su da prekinu koncert. Nekoliko sati pred koncert skupilo se 150 do 200 mladića koji su želeli da prekinu ili bar ometaju koncert.

Kako pišu hrvatski mediji, njihov plan bio je da se približe mestu koncerta, te da među publiku ubace bilo šta, signalnu raketu, suzavac, topovski udar...

Policija je uspela da spreči incident. Policijsko vozilo blokiralo je put, a ispred ulaza stajalo je nekoliko policijskih kombija i desetak interventnih policajaca pod punm opremom gotovo 7 sati.

foto: Dragana Udovičić

Kako huligani ne bi organizovali napad sa vode, bilo je angažovano i policijsko plovilo, a po zidinama bili su raspoređeni interventni policajci.

Pored tolikog osiguranja, huligani su pokušali da pronađu rupu u odbrani, pa su slali izvidnike pešake ili one na biciklima, da vide gde bi mogli da se probiju. U jednom trenutku su čak i krenuli prema masi, ali kada su videli ogromno obezbeđenje, shvatili bi da bi bilo većih incidenata i odustali su.

"Slušaj, je** mi se za Bajagu, on ionako ima svoje čuvatre. Ja branim ove normalne i kulturne ljude koji su došli da se zabave bez obzira na to da li mi se sviđa njihov način zabave ili ne, branim ovaj grad da budale ne sj**u turističku sezonu", rekao je jedan od policajaca svom kolegi.

foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/slobodnadalmacija)