Foto: sparta.cz

ZA TVRĐU ODBRANU

ČESI SE POJAČALI ZA ZVEZDU: Sparta iz Galate dovela pojačanje za 2 miliona evra

Turski fudbaler Semih Kaja napustio je Galatasaraj i danas je potpisao trogodišnji ugovor sa Spartom iz Praga.

Fudbal
> 19:09h

Kaja je sa Galatasarajem osvojio četiri titule prvaka Turske. Prema navodima medija, Sparta je turskog defanzivca platila dva miliona evra.

"Ovo je veoma važan korak za mene i u životu i u karijeri. Moja supruga i ja smo uzbudjeni što smo ovde i radujemo se upoznavanju novog grada i novih ljudi. Nije bilo lako napustiti Galatasaraj. Proveo sam puno vremena u tom klubu i bilo je teško reći zbogom. Ali, to je život nas fudbalera. Nadam se da će ovo novo poglavlje biti uspešno", rekao je Kaja za klupski sajt.

"Sparta je ambiciozan klub i najsupešniji klub u Češkoj. Želim da i sa Spartom osvajam trofeje kao što sam ih osvajao sa Galatasarajem", dodo je on.

Sparta, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu u češkom šampionatu, u ovom prelaznom roku je već angažovala trenera Andreu Stramaćonija, Srđana Plavšića iz Crvene zvezde i napadača i Makabija Tal Ben Haima.

Sparta iz Praga će biti protivnik Crvene zvezde u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ako beograski klub prodje kazahstanski Irtiš.

(Beta, sparta.cz)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!