Foto: Privatna Arhiva

RADNICA KLUBA ISPRED KOG JE UBIJEN BAKARI HENDERSON

NOVI DETALJI TUČE NA ZAKINTOSU: Progovorila devojka zbog koje je sve počelo i EVO KOGA ONA KRIVI!

Crna Hronika
> 19:12h

Devojka zbog koje je izbila kobna tuča na Zakintosu izjavila za grčke medije da su sukob izazvali turisti iz Srbije, koji su joj „zamerili što se fotografiše sa crncem“

foto: Privatna Arhiva

ZAKINTOS - Slikala sam se s nastradalim američkim studentom kada su prišli momci iz Srbije i pitali me zašto se pored toliko Srba fotografišem sa crncem. Ignorisala sam ih. Tada su Amerikanci s kojim sam došla i grupa momaka iz Srbije razmenili nekoliko reči, ali ne sećam se šta su rekli. Srbin je udario šamar Bakariju, a on mu je uzvratio udarcem pivskom flašom u glavu.

Ovo je, navodno, za grčki portal Ola Deka izjavila hostesa srpskog porekla i najverovatnije otkrila razlog tuče na Zakintosu u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson.

Skriven identitet

Hostesa, čije ime portal nije objavio, objasnila je da odmah potom otišla sa Amerikancima s kojima je došla u klub i da se posle pet minuta vratila.

- Tada sam videla Bakarija, ležao je bez svesti, a iz očiju mu je tekla krv. Jedan od Amerikanaca pored njega pokušavao je da mu pomogne - rekla je devojka za grčke medije.

Pre objavljivanja njene izjave jedan grčki list objavio je izjavu izbacivača Bosanca, koja se donekle podudara sa izjavom devojke.

- Hostesa je imala slobodan dan, ali došla je u klub da se druži sa Amerikancima. Tuča je počela nakon verbalnog sukoba između američkog studenta i grupe Srba. Srbin je prvi udario Amerikanca, nakon čega mu je on uzvratio udarivši ga flašom po glavi. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam - rekao je zaposleni u klubu.

foto: Privatna Arhiva

On je dodao da su ubrzo počele da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči.

- Za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče - rekao je srpski izbacivač.

Poslednji saslušani, Dušan Ranković, rekao je da su Amerikanci i hostesa hteli da zauzmu sto za kojim je već on stajao i da ih je zamolio da odu.

Svedočenje Srbina

- Međutim, oni nisu hteli da odu, a ovaj sada pokojni, koji je stajao pored mene, bio je jako neprijatan i počeo je da me vređa, da se mršti, psuje, nisam ga baš razumeo, ali sam svakako shvatio jer je mnogo puta upotrebio reč „fuck, fuck...“. U jednom trenutku taj Amerikanac, koji mi je delovao i da je viši i da je snažniji od mene, odgurnuo me je levom podlakticom u predelu moje desne strane tela, na šta sam mu odgovorio blagim udarcem u predelu njegove leve strane glave, po njegovom vratu i to otvorenom šakom moje desne ruke. Nakon toga on je uzeo sa stola flašu u svoju desnu ruku i kao da je nekoliko trenutaka razmišljao. U tom trenutku, međutim, meni prilazi njegov drug, koji je do tada stajao s njegove desne strane, i koji me zadržava i sprečava da odem. I dok me on tako zadržava, pokojni Henderson me udara u glavu, posred čela, desnom rukom, u kojoj drži flašu. Osetio sam strašan udarac flašom, od siline udarca ta flaša puca u kontaktu s mojom glavom. Osećam stravičan bol u predelu leve strane čela i meni je pao mrak na oči, sve mi se zacrnelo. I to je sve čega se sećam iz tog događaja. Ne znam koliko sam još udaraca zadobio, ali sam se osetio kao pod anestezijom i neko bestežinsko stanje. Sledeće čega se sećam je da kao kroz maglu vidim sebe krvavog u ogledalu toaleta tog kluba, a tu su dve devojke pored mene, koje me umivaju. Potom se sećam da sam video brata u našoj sobi, koji mi se obratio rečima: „Dobro je, brate, živ si!“ - kazao je mladić i rekao da se i dalje ne oseća dobro i da želi da što pre ide kod lekara.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SKANDAL! Ministar policije ima “opravdanje” za svoje nečinjenje!