Foto: Dado Đilas

Kolone

GUŽVE NA SVIM GRANICAMA! Na ulaz u Bugarsku čekalo se dva sata

Društvo

Svi koji su se juče zatekli na nekom od graničnih prelaza bili su osuđeni na višečasovno čekanje.

Najgore je bilo srpskim turistima koji su krenuli u Grčku, jer su proveli nekoliko sati u svojim automobilima na graničnom prelazu između Makedonije i te zemlje, a ništa bolje nisu se proveli ni oni koji su se iz Grčke vraćali.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, saobraćaj u zemlji juče je bio pojačan na putevima ka Crnoj Gori i auto-putevima iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Makedoniji i Bugarskoj, koji su bili i najopterećeniji.

Na ulaz u Srbiju najduže se čekalo na graničnom prelazu Batrovci, gde je kolona bila dugačka nekoliko kilometara i čekanje je trajalo skoro dva sata, a za izlaz iz Srbije bilo je potrebno 30 minuta. Ništa bolje nisu se proveli ni putnici koji su se zatekli na Gradini, graničnom prelazu s Bugarskom, jer su se na izlazu putnička vozila zadržavala oko 120 minuta. Na Horgošu, prelazu s Mađarskom, putnici su čekali skoro sat vremena. Iako su na naplatnim rampama bili otvoreni svi raspoloživi kanali, na pojedinim naplatnim stanicama - Staroj Pazovi, Sirigu i Naisu - bilo je nešto dužeg zadržavanja, od 10-15 minuta.