Foto: EPA

VEĆ JE USPOSTAVIO DOBRU KOMUNIKACIJU SA NOVINARIMA

ZAOKRET U BELOJ KUĆI: Tramp za novog šefa komunikacija postavio svog nekadašnjeg kritičara

Planeta

Ako predsednik Donald Tramp, koji za medije kaže da šire "lažne vesti", želi da njegovo osoblje zauzme pomirljiviji pristup prema novinarima, novi direktor komunikacija Entoni Skaramući možda primenjuje takav zaokret - zasad.

Finansijer Vol Strita koji se angažovao na prikupljanju donacija za republikance ušao je u sobu za novinare Bele kuće u petak i odmah učinio ono što Šon Spajser, dosadašnji portparol Bele kuće, nije uspeo- prijateljski se ophodio sa novinarima.

Noseći plavu kravatu i iglu s američkom zastavom na tamnom odelu, Skaramući se šalio s dopisnicima i obećao da će biti transparentan i čak imao i uvažavajuće primedbe o CNN-u, mreži s kojom su se Tramp i Spajser u više navrata borili.

On se šalio na svoj račun, na nizak rast, pa se s podijuma izvinio Trampu što ga je 2015. godine nazvao "traljavim političarem".

"On mi to ponavlja svakih 15 minuta, ok?", rekao je Skaramući kroz smeh. "Ne bih to nikad rekao o njemu. Tako, gospodine predsedniče, ako slušate, lično vam se izvinjavam 50. put", dodao je.

Objavio je da će nova portparolka biti Sara Hakabi Sanders, a svoje izlaganje novinarima završio je šaljući im poljubac.

Kurir.rs/Jutarnji Foto: EPA