Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Biseri

NEISPRIČANE PRIČE - CUNE I NJEGOVE MEZIMICE: Pevao Bajagu i plakao s ćerkama!

Kad su živele u Americi, često sam im izvodio one stihove „Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu“,što nas je dovodilo do suza, pričao je pokojni muzičar

Pop kultura
> 15:40h

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Gojković Cune, koji nas je napustio pre četiri dana, bio je veoma vezan za svoje ćerke Natašu i Katarinu i mnogo je patio dok su živele u Americi.

- Nisam imao priliku da provodim vreme s njima dok su bile u inostranstvu. Svaki put kad bismo se svi ponovo skupili, morao sam da zapevam stihove: „Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu“ i onda bih zajedno sa svojim ćerkama zaplakao uz tu Bajaginu pesmu. Svaki put bi se to dešavalo - iskreno je ispričao Cune u jednom intervjuu.

Nikada nije krio da mu je mlađa naslednica Katarina uvek bila mezimica. Maštao je da ona jednog dana postane zubar, ali ju je podržao kad je izabrala glumački poziv.

foto: Privatna Arhiva

- Zamislio sam je kao stomatologa, ali ona je došla i vikala: „Tata, otvori šampanjac. Primljena sam na glumu“. Imao sam tremu pred svaki njen nastup. Plašio sam se za svaku njenu izgovorenu reč, a posebno kad je pevala. Uvek je bila sjajna i profesionalac, što su potvrdili i moji prijatelji glumci - rekao je Gojković.

I Katarina je uvek bila zahvalna na podršci i talentu za pevanje koji je nasledila od oca.

- Bio je očajan kad je čuo da ću biti glumica. Izjavio je tada: „Ni ti, sine, nećeš živeti od plave koverte“ (sigurna plata svakog meseca, prim. aut.). Odgovorila sam mu: „Šta nam je falilo u životu“ - prisećala se glumica.

Cune Gojković biće sahranjen u sredu u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Podatak za Ginisa

Pevao 18 sati bez prestanka

U istoriji jugoslovenske estrade sigurno će kao nezaboravan koncert ostati duel, natpevavanje sa Miletom Bogdanovićem 1980. godine, kada su u beogradskom Domu sindikata pevali blizu 18 sati i otpevali zajedno preko 6.000 pesama. Cune je pobedio Mileta, a rekord u broju otpevanih pesama do danas nije oboren i, po svoj prilici, skoro neće ni biti nadmašen.

Ekipa Kurira