Brze ćufte s paradajzom i ruzmarinom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 800 g mlevene junetine ♦ 100 g mesnate slanine ♦ 1 žumance ♦ 1 glavica crnog luka ♦ 3 kašike origana ♦ so, biber ♦ ulje Sos ♦ 1/2 l paradajz soka ili 1 kg svežeg paradajza ♦ 2 čena belog luka ♦ 1 manja suva ljuta papričica ♦ ruzmarin ili svež bosiljak Priprema U tiganju zagrejati dve kašike ulja i propržiti sitno iseckani luk i slaninu. Dodajte origano, pa potom sve to sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. U posudu stavite ostale sastojke za ćufte i dodajte propržen luk i slaninu. Sve dobro izmešajte i sjedinite rukama pa ostavite da malo odstoji. Ćufte pržite u tiganju na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene a potom ih poređajte u vatrostalni sud. Za sos iseckajte i oljuštite paradajz (ako koristite svež). Ako ne, paradajz sok pomešajte sa sitno iseckanim belim lukom, uljem i začinima. Ovom mešavinom prelijte ćufte pa ih pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.