Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

RASPRODAJA

KRČMI IMOVINU DA VRATI DRŽAVI: Svetozar Marović prodao stan u Budvi za 180.000 evra

Crna Gora
> 15:20h

Svetozar Marović prodao je za 180.000 evra stan od 90 u centru Budve državljanki Slovenije.

Marović se nagodio sa specijalnim tužilaštvom da izdrži zatvorsku kaznu od 4 godine i tri meseca, da uplati u humanitarne svrhe 100.000 evra i vrati državi 1.100.000 evra. Prethodno je priznao da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u osam korupcionaških afera oštetila budžet Budve za više miliona evra, pa je sa vlastima zaključio dva sporazuma o priznanju krivice, koje je potvrdio Viši sud.

Ostatak imovine, koji je upisan na Svetozara Marovića uglavnom je zemlja u Mrčevom polju i rodnom grbaljskom selu Krimovica, založen je kao garancija da će stariji Marović vratiti 1.100.000 eura. Krajnji rok da državi vrat dug je septembar, odnosno godina od pravosnažnosti presude kojom je Viši sud aminovao njegov dil sa tužiocima.

Kao garanciju da će njegov otac vratiti dug, Miloš Marović založio je 10.000 kvadata zemlje u Mrčevom polju u zaleđu plaže Jaz. Prethodno je to učinio i Svetozar, koji je založio dedovinu na Jazu i Krimovici, površine oko 13.000 kvadrata.

Osuđeni Svetozarev sin pre nekoliko meseci oglasio je da za milion evra prodaje luksuzni dupleks od 480 kvadrata u zgradi nadomak Autobuske stanice, u kom mu žive roditelji.

Marovići su vrednu imovinu počeli da krčme odmah pošto je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istrage protiv gotovo kompletne budvanske porodice.

U oktobru 2015. godine Svetozareva supruga Đurđina Marović prodala je višespratnu vilu u budvanskom naselju Babin do. U kuporpdajnom ugovoru piše da je tim poslom inkasirala 1.500.000 evra.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR VESTI UŽIVO: Potvrđeno pisanje Kurira o reketu naprednjaka!