Foto: Uprava Carina

NA BATROVCIMA SE ČEKA 90 MINUTA

POSLEDNJI JULSKI VIKEND UVEK KRITIČAN: Zbog smene turista, gužve na graničnim prelazima

Društvo
> 09:57h

BEOGRAD - Poslednji vikend u julu donosi veliku smenu turista i pojačan saobraćaj na frekventnijm putevima, graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske, na graničnom prelazu Batrovci čeka se oko 90 minuta, dok se na graničnom prelazu Šid putnička vozila zadržavaju oko 60 minuta, takođe na ulazu u Srbiju.

AMSS zato preporučuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza, granične prelaze Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin.

Kako je navedeno, ista situacija je i na izlazu iz zemlje, pa su na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom zadržavanja oko 150 minuta, dok se na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Makedoniju čeka oko 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Od danas od 7.00 do 2. avgusta do 7.00 časova zbog radova na lokalnom putu do aerodroma "Nikola Tesla" iz pravca Beograda (auto-putem) stizaće se preko petlje "Dobanovci" gde će doći do promene smera kretanja i suprotnim smerom (Šid-Beograd) saobraćati do aerodroma.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Uprava carina)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od A do š: Upoznajte BG Etno selo i Glavnu železničku stanicu