Foto: EPA Edu Bayer

DOBAR MEČ

(VIDEO) GOLEADA! Barselona bolja od Reala, Pike postavio konačan rezultat El klasika

Prvi ovosezonski 'el klasiko' pripao je fudbalerima Barselone koji su slavili nad Real Madridom sa 3:2 u meču odigranom u Majamiju u okviru Međunarodnog kupa šampiona.

Fudbal
> 08:37h

Barsa i Real potrudili su se da ne razočaraju 66.000 navijača na 'Hard Rock' stadionu u Majami Gardenu, priredivši im pravi spektakl u okviru Internacionalnog Kupa Šampiona vredan trofeja.

Izvrsna igra Barselone u Majamiju donela joj je 2:0 u uvodnih sedam minuta, jer je najpre Mesi, posle solo-prodora i srećnog odbitka, pogodio mrežu koju je čuvao Navas, a onda sa ivice kaznenog prostora i Raktić, na asistenciju Nejmara koji je na ovom meču propustio nekoliko sjajnih prilika.

Međutim, usledio je ekspresan odgovor prvaka Evrope, pošto je Mateo Kovačić lepim udarcem sa dvadesetak metara, u 14. minutu, prepolovio zaostatak 'kraljevskog kluba'.

Tada je Real polako preuzimao kontrolu, da bi izjednačenje pred odlazak na odmor doneo Marko Asensio u 36, posle proigravanja strelca prvog pogotka.

Konačan rezultat postavio je Pike posle pet minuta igre u nastavku, pošto je ostao usamljen na ivici peterca posle centaršuta Nejmara.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Edu Bayer