Foto: Vikipedia

jezivo

(FOTO) OD JEDNOG ČOVEKA DRHTI HRVATSKA: Na slobodi ubica koji se zarekao da će pobiti pola državnog aparata!

Hrvatska
> 12:46h

Pravosudne institucije u Hrvatskoj uznemirene su nakon što je prošle srede, nakon 23 i po godine provedene u zatvoru u Lepoglavi, šest meseci u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači, na slobodu izašao 55-godišnji Milenko Tot.

Tot je višestruko osuđivani prestupnik koji je tokom izdržavanja zatvorske kazne bio proglašen visokorizičnim zatvorenikom, a u više navrata je najavljivao osvete pravosudnim funkcionerima i službenicima Ministarstva pravosuđa.

Godine 1992. u šumi kod Siska ubio je jednog šumara iz automatske puške. Na sudu se branio tvrdeći da je to učinio u samoodbrani. A 1994. postavio je eksploziv pred kuću sudije koji ga je osudio zbog ilegalnog posedovanja oružja, ali u eksploziji je stradala sudijina žena koja je ostala bez noge. Tada je rekao da mu je taj zločin podmetnut. Za oba zločina ukupno je osuđen na 23 godine zatvora.

“Ma dajte, to su gluposti. Nepotrebno. Svi redom su sami sebi usadili strah. Pa ja nikom ništa nažao nisam učinio. Sve mi je namontirano i nisam imao druge nego da se borim u pisanom obliku. Nadam se da se dugo neću oporavljati od života u kazamatu, ali vjerujte mi, 23 godine u zatvoru mi nije toliko teško palo kao šest meseci ludnice”, kazao je za Tot za Jutarnji list.

Tot je tokom 23 godine provedene u zatvoru poslao stotine prigovora, žalbi i tužbi.

U njima nije birao reči zog čega je zaradio niz novih kaznenih prijava i presuda. Pretio je smrću pravosudnim službenicima, čak i svojoj advokatici. Stručnoj saradnici za tretman Odeljenja pojačanog nadzora u Lepoglavi zapretio je da će je “dovesti u red” kada izađe iz zatvora. “J***t ću im majku za sva vremena jer ova zagorska g**na ne znaju s kim se zaj*****ju, a posle će biti kasno za suze”, zapretio je u jednom pismu svima u Lepoglavi.

Upravi za izvršenje sankcija Ministarstva pravosuđa poručio je kako će ih sve "poubijati jer ništa ne preduzimaju da njihovi lopovi prestanu da kradu njegova pisma…" Načelnici Odeljenja za tretman Uprave za izvršenje sankcija je, piše Jutarnji list, pretio i psovao “mater ustašku” jer mu je, kaže, obećala da se njegova pisma neće više krasti.

U njegovom mestu, Topolovcu, mnogi se osećaju nelagodno nakon njegovog povratka sa robije.

"Zasad je mirno, ali tek je došao. Nekima je pružio ruku, pozdravio se. Znate, nije to više onaj rastrojeni mladić . Želim da verujem da je u zatvoru odrastao i uozbiljio se, jer njegova je majka stvarno patila", kaže jedna od njegovih komšinica.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto:Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!