Foto: EPA

PROTESTVOVAO U MILANU

DEJAN STANKOVIĆ ZVAO INTER: Sklanjajte Oluju!

Kurir saznaje: Sramna objava italijanskog kluba, koji je na Fejsbuk postavio „Hrvatskoj srećan Dan pobede, hvala svim braniteljima“, povučena nakon intervencije srpskog asa

Fudbal
> 13:38h

Dejan Stanković još jednom je pokazao da nije samo veliki fudbaler već i veliki čovek i patriota. Kako Kurir saznaje, legenda srpskog i italijanskog fudbala urgirao je kod ljudi iz Intera da povuku s Fejsbuka sramnu objavu u kojoj klub zvanično čestita Hrvatima godišnjicu „Oluje“.

U subotu su obeležene 22 godine od progona Srba iz Hrvatske, a na profilu italijanskog kluba pojavila se slika s likovima Ivana Perišića i Marcela Brozovića uz poruku „Hrvatskoj srećan Dan pobede, hvala svim braniteljima“.

Stanković, koji je u to vreme bio s porodicom na odmoru, čim je čuo za ovaj sramni potez svog bivšeg kluba, pozvao je ljude iz Intera i objasnio im situaciju, pa je objava u rekordnom roku obrisana s Fejsbuka. Dekiju su se izvinili, ali i zahvalili jer je pitanje koliko bi dugo ova „čestitka“ stajala na Interovoj stranici.

Poznato je da Stanković među bivšim saigračima i prijateljima ima mnogo Hrvata i nije nacionalistički nastrojen, ali mu je ova Interova objava zasmetala, pa je ljudima iz kluba kulturno skrenuo pažnju.

foto: Facebook

Objašnjenje Intera

GREŠKA PR AGENCIJE

Kako je novinarima Kurira objašnjeno, sporna objava je greškom puštena u javnost, jer je agencija koja je zadužena za vođenje zvaničnih Interovih profila na društvenim mrežama napravila propust. U danu kada nije bilo mnogo materijala za objavljivanje jedna od devojaka greškom je objavila priču koja joj je prosleđena kao predlog.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Facebook, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Već se zna pobednik Superkupa Evrope!