Foto: Printskrin / You Tube

PRESREĆAN ZBOG EVROPSKE TITULE

ZLATNI MOMAK VUK VULIKIĆ: Tek sad shvatam da smo šampioni!

Iako niko od nas ranije nije imao velikih uspeha, svima smo pokazali da smo sila, poručio juniorski prvak Evrope, plejmejker Dinamika.

Košarka
> 13:44h

Mladi beogradski košarkaški klub Dinamik može da se pohvali da ima juniorskog šampiona Evrope! Plejmejker Vuk Vulikić je u Bratislavi okačio zlato oko vrata.

Vuk je na Crnogorskom primorju, a i zaslužio je da se malo odmori posle napornih priprema i fantastičnog rezultata.

- Tek sada nam postaje jasnije šta smo uradili. U početku nismo bili ni svesni, ali sad samo još više srećni - rekao je na početku mladi košarkaš i objasnio da se pobednički mentalitet postepeno gradio:

- Ekipa je sastavljena od igrača koji nisu imali velikih uspeha na velikoj sceni. Nadovezao se i taj poraz od Španije na startu. Međutim, sve se promenilo kad smo pobedili Italijane, onda smo sebi dokazali da imamo pravi karakter.

Vulikić je tokom šampionata pokazao ono u čemu je najbolji, a to su asistencije. U finalu ih je nanizao osam.

- Podredio sam se timu, kao i svi mi, uostalom. U klubovima iz kojih dolazimo svako od nas je imao drugačiju ulogu, ali je na prvenstvu drugačije. To nam je, na kraju, i donelo titulu.

Ambicije

SPREMAN ZA VIŠE

Od naredne sezone Vuk će igrati u drugoj ABA ligi i sigurno ga čekaju još ozbiljniji izazovi u Dinamiku:

- Zadovoljan sam statusom. Prošle godine sam odigrao nekoliko utakmica za prvi tim, čak i protiv jakih ekipa, tako da očekujem da ove godine bude još bolje.

Kurir / P. G.

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako Milojević sluđuje Krasnodar?