Foto: Promo

(VIDEO) SJAJNI INTERPOL U BEOGRADU: Njujorški postpank sastav fenomenalnom svirkom oduševio fanove u Srbiji!

Pop kultura
> 19:36h

Američki indi rok bend Interpol održao je fenomenalan koncert u nedelju, 13. avgusta, u Beogradu. Rov ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu bio je sjajno mesto za okupljanje svih onih koji sa plejlisti nisu skidali njihov album prvenac “Turn on the Bright Lights”, kako se zove i cela turneja kojom grupa obeležava 15 godina od njegovog objavljivanja. Nakon Praga i Beča, imali smo to zadovoljstvo da ih vidimo i u Beogradu.

FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo
FOTO: Promo

Pol Benks i ekipa pojavili su se na sceni pred krcatim kalemegdanskim rovom u elegantnim crnim odelima uz jedno “huala” i perfektnom svirkom oduševili mnogobrojne fanove koji su ih godinama čekali. Imali smo i sreće da tmurni dan ipak ne donese kišu, tako ništa nije moglo da naruši ugođaj večeri. Bend zvuči sjajno, usvirano i precizno, uz Polov predivno mračni glas klizili su PDA, Obstacle 1, Slow Hands, Stella Was a Driver and She Was Always Down... Pol je tokom koncerta kratko objasnio kojim povodom su na turneji i da im je drago što su tu. Možda su nekome delovali pomalo hladno i distancirano, ali to je bilo kao susret starih prijatelja koji se toliko dobro razumeju da među njima nema potrebe za mnogo razgovora.

Istinski predstavnik njujorške postpank scene, Interpol je potvrdio status jednog od najinteresantnijih indi bendova današnjice.

Višegodišnje čekanje se zaista isplatilo, a nadamo se da ćemo ubuduće imati prilike da vidimo još ovakvih bendova u našem gradu.

D. R.