Foto: Profimedia

Najvredniji turisti

PROČEŠLJALI PLANETU UZDUŽ I POPREKO: Koje nacije najviše putuju i kuda idu?

Planeta

Ako ste jedna od osoba koje vole da istražuju svet, nemojte da se začudite ukoliko na nekom od putovanja zateknete Irce, piše Lounli planet.

Kompanija Hostelvorld analizirala je podatke u vezi sa putničkim rezervacijama u 170 zemalja sveta i otkrila da najveći procenat putnika u odnosu na ukupan broj stanovništva dolazi iz Irske, Australije i sa Novog Zelanda.

Prateći podatke od 2014. do današnjih dana, Hostelvorld je ustanovio da, iako najviše vole da putuju, Irci ipak najradije obilaze mesta u svojoj zemlji (Dablin, Galvej, Kork, Belfast), dok Australijanci više vole da istražuju svet. Neke od njihovih omiljenih destinacija su Engleska, Kanada, Holandija, Švajcarska, Škotska, Švedska i Danska. Da je u obzir uzet samo broj rezervacija, zemlja sa najviše putnika bila bi SAD, nakon koje bi se na listi našle Engleska, Nemačka, Australija i Kanada. A gde putnici najviše vole da idu? London je definitivno najpopularnija turistička destinacija, dok je od 2014. do danas Španija ugostila najviše posetilaca. Prate je Italija, SAD, Engleska i Nemačka.

(Kurir.rs/lonelyplanet.com)

(Foto: Profimedia)