Foto: Printskrin Youtube

ON JE NEVEROVATAN

(VIDEO) HEROJ O KOM BRUJI SVET: Dečak (10) porodio mamu i spasao život novorođenom bratu!

Džejden Fontenot (10) heroj je o kom ovih dana bruji svet! Njegova mama je iznenada počela da se porađa, on joj je pomogao, pa spasio život bebi.

Žena
> 11:31h

Naime, Ešli Moro (36) je ujutro, 11. avgusta, ispratila verenika na posao i tada joj je pukao vodenjak. Bacila je pogled nadole i videla bebine nožice kako izlaze i nje. Odmah je pozvala pomoć.

Poslala je dečaka do njegove bake koja živi u u kući odmah do njih, međutim ona nije mogla da pomogne jer je zbog nedavne operacije bila skoro nepokretna.

Pozvali su hitnu pomoć, a Džejden kada je video da već postaje kritično, odlučio se na veliki korak - morao je da porodi svoju mamu.

foto: Printskrin Youtube

"Rekla sam mu: "Pomoći ćeš mi da rodim tvog brata, a to moramo da učinimo brzo jer su bebine nožice postale plave i on ne može da diše"", ispričala je Ešli.

Džejden je sledio mamine instrukcije. Okrenuo je bebu i podržavao svoju mamu tokom porođaja. Ali, kada se dete rodilo, nije disalo.

Dečak je odmah pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-mesečna sestra i počeo da pumpa vazduh kroz bebin nos i usta.

Beba, kasnije nazvana Deks, počela je diše, a u njihov dom je vrlo brzo stigla i hitna pomoć.

foto: Printskrin Youtube

Ponosna mama je kasnije opisala kako se osećala kada se sve uspešno završilo.

"Veoma sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj", poručila je Ešli.

Lekari su u bolnici kasnije rekli da u slučaju da Džejden nije pomagao mami pri porođaju, beba bi umrla zbog nedostatka kiseonika.

(Kurir.rs, NBC)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sekunde su ga delile da konačno drpi auto, ali nije očekivao superheroja iz garaže!