Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

Godišnjica smrti

BOBA O POKOJNOJ PRINCEZI DAJANI: Fale mi naši dugi razgovori!

Bili smo bliski, počastvovan sam što sam je poznavao, rekao je Živojinović o Ledi Di, koja je poginula na današnji dan pre 20 godina

Stars
> 17:48h

Na današnji dan pre 20 godina poginula je princeza Dajana. Njen veliki prijatelj Slobodan Boba Živojinović za Kurir je rekao da mu veoma nedostaje Ledi Di, s kojom je na vrhuncu teniske karijere bio veoma blizak, sve dok nije upoznao sadašnju suprugu Lepu Brenu.

- Bila je predivna žena, s kojom sam mogao da pričam i o najobičnijim stvarima. Bio sam iznenađen koliko je prirodna i počastvovan sam što sam je poznavao. Pričali smo o svakodnevnim stvarima i našoj deci jer je Filip godište njenog mlađeg sina Harija. Navijala je za mene s tribina iako je kraljevska porodica imala VIP ložu - rekao je Boba prošle godine za Kurir, koji je došao u posed fotografije iz 1987. godine na kojoj princeza pozira s njim i njegovim najstarijim sinom Filipom.

Živojinović nam je otkrio kako su se upoznali:

- Nedelju dana pre Vimbldona održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika i tada sam je upoznao. Odmah me je pitala da li sam ja taj teniser koji ima najjači servis i ja sam joj potvrdio. Iduće godine isto se održavao egzibicioni meč i tada smo počeli da se družimo i viđamo. Bili smo bliski.

Ledi Dajana navodno je muvala Bobu iako je tada bila u braku s princom Čarlsom, a on s nevenčanom suprugom Zoricom.

- Ne želim da pričam o tome jer ona više nije s nama. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri neko poput nje, jer se nije dešavalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina. Volela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to - kazao je bivši teniser.

Podsetimo, Boba se kasnije rastao od Zorice i 1992. venčao se s Brenom, a Ledi Di se razvela od Čarlsa i započela vezu s Dodijem el Fajedom. Ona i njen verenik poginuli su u tunelu u Parizu 31. avgusta 1997.

foto: Dragan Kadić

Veo tajni

UBISTVO ILI NESREĆA

Milijarder Mohamed el Fajed izjavio je da su princezu ubili jer je bila trudna i verena s njegovim sinom Dodijem. Policija je saopštila da je vozač automobila u kojem su, pri brzini od 190 km/h, poginuli Dajana i Dodi u krvi imao tri puta više alkohola.

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od bajke do tragedije - smrt princeze Dajane i dalje obavijena velom tajne