Foto: Promo

51. BITEF

GLAS OTVARA BITEF: Ovaj festival je simbol Beograda i energije koja povezuje ljude iz celog sveta

Flamanski reditelj Jan Fabr otvoriće 51. Bitef tokom koga će publika od 22. do 30. septembra u Beogradu, pod sloganom "Epic trip" (Epsko putovanje), moći da vidi sedam predstava u trajanju od 40 sati, ali i da doživi nesvakidašnje iskustvo kroz specifičan ritam Fabrove 24 sata duge predstave "Olimp", najavio je umetnički direktor ovogodišnjeg festivala Ivan Medenica.

Pop kultura
> 17:02h

"Bitef će otvorit glas bez tela, biće to iznenadjenje", rekao je Medenica na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Medenica je rekao da je u glavnom programu akcenat stavljen na pozorišnu umetnost nemačkog govornog područja, a tim povodom ambasador Ditman je organizatorima 51. Bitefa čestitao na izboru komada dodajući da uvek "sve što je najbolje u Nemačkoj dospe u Beograd".

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Takođe festivalu je tradicionalno pružila podršku Ambasada SR Nemačke u Beogradu i Goethe-Institut Beograd, kao i Ambasada Švajcarske u Beogradu. U godini jubileja Bitefu se kao sponzor pridružuje i I&F McCann Grupa, kao poklon Beogradu, Bitefu i ljubiteljima pozorišta.

Poklon I&F McCann Grupe ljubiteljima pozorišta

Ovogodišnjim sponzorstvom I&F McCann Grupe, po rečima osnivača kompanije Srđana Šapera želja je da osim finansijske podrške Bitefu, ovim potezom pomogne da se dopre i do drugih koji bi mogli da ulažu u kulturu. Ovo je početak dugoročne strateške saradnje i partnerstva Bitef festivala i I&F McCann Grupe.

"Mislim da je Bitef sinominim Beograda.Smatram da je ideja da se mi uključimo u sponzorstvo i budemo deo podrške Bitefu, nešto što je praktično prirodno, jer ovaj tradicionalni festival simbol Beograda i energije koja povezuje ljude iz celog sveta. Smatram da je dužnost svih ljudi koji vode privatna preduzeća da ulažu u kulturu, jer je budžet za kulturu veoma mali.Biti u ovom društvu i biti na neki način uključen u rad 51. Bitefa retko je zadovoljstvo i velika nagrada", zaključio je Šaper.

foto: Marina Lopičić

(Kurir.rs, Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Njegoševu ulicu i Opservatorijum