Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

identifikovaLI GA ROĐACI

(FOTO) HOROR U CETINJU: Delovi tela Marka Martinovića (33) koji se razneo dok je postavljao bombu, bili rasuti po čitavoj ulici!

Crna Gora

CETINJE - Cetinjanin Vasilije Vujović (29) već duže vreme svakog jutra proveravao je da li je njegov automobil siguran, kažu njegove komšije insistirajući na anonimnosti.

"Mogao je da strada njegov otac, koji svakog jutra vozi automobil pre Vasilija", rekao je sagovornik "Vijesti".

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Eksplozivna naprava namijenjena Vujoviću, raznijela je Cetinjanina Marka Martinovića (33), dok je pokušavao da je postavi ispod automobila sugrađanina. Martinovića je sinoć je na Odeljenju patologije identifikovao član njegove porodice.

Prema prvim rezultatima veštačenja, Martinović je stradao dok se nalazio u čučećem položaju, držeći ruku ispod automobila. Zbog jačine eksplozije delovi tela stradalog bili su rasuti po cetinjskoj Hercegovačkoj ulici, u kojoj je bio parkiran Vujovićev BMW.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Od siline detonacije popucala su prozorska stakla na okolnim kućama, a oštećena su još najmanje četiri automobila koja su bila parkirana u blizini Vujovićevog.

Policija je zvanično saopštila da sumnjaju da je improvizovana naprava eksplodirala zbog nestručnog rukovanja. Podgorički i cetinjski inspektori, kriminalistički tehničari, forenzičari, veštak za požare, eksplozije i havarije satima su juče izuzimali tragove sa lica mesta.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Policija je saopštila da “kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je stradalo lice imalo nameru da eksplozivnu napravu ubaci i aktivira ispod vozila u vlasništvu V.V.”

Ni policija ni tužilaštvo juče nisu govorili o motivima planirane likvidacije Vujovića. Iz policije je rečeno da je Martinović živeo na relaciji Cetinje - Budva. Nisu saopštili da li su on i Vujović od ranije u sukobu, ili je Martinović bombu trebalo da postavi po nečijem nalogu. Prema operativnim podacima policije Vujović važi za bezbednosno interesantnu osobu. Akter je nekoliko vatrenih obračuna.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Policija ga je u avgustu 2014. godine danima tražila zbog sumnje da je pucao na sugrađanina Filipa Ivanovića. Eksplozija na Cetinju druga je u proteklih mesec, u kojoj su stradali "izvršioci" prljavog posla. Početkom avgusta u Tivtu su, pokušavajući da sklope eksplozivnu napravu, poginuli Nikšićani Boško Božović (24) i Milan Peković (22). Policija veruje da je taj eksploziv bio namenjen jednom kotorskom kriminalcu.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević