Foto: Fonet

KOME TREBA SVETSKI PRVAK

MOJ GRAD ME NE ŽELI Nađa Higl se odrekla priznanja "Počasni građanin Pančeva"

Nekadašnja srpska plivačica Nađa Higl odrekla se priznanja "Počasni građanin Pančeva".

Ostali sportovi
> 21:38h

Svetska prvakinja na 200 m prsno iz Rima 2009, je svoju odluku najavila na svom blogu: Sa kojim pravom se ovaj grad ponosi mnome, a ne pruža mi nikakvu šansu da u njemu radim?

Nađa Higl, razočarana zbog toga što ne može da otvori svoju školu plivanja u svom gradu, odrekla se priznanja "Počasni građanin Pančeva". Svetska prvakinja na 200 m prsno iz Rima 2009, je svoju odluku najavila na svom blogu, a potom i potvrdila.

- Odgovore nemam i čini mi se da za mene u ovom gradu nikada neće biti mesta. Stoga se moram odreći te famozne titule počasnog građanina Pančeva, jer ne vidim svrhu da sam počasna građanka u gradu u kom nema mesta za mene - podvukla je Higlova u tekstu "Kome treba svetski prvak" na svom blogu.

Slavna plivačica je u tekstu naglasila da podršku svog grada nije imala sve dok nije osvojila zlato.

- Posle pobede u Rimu sam dočekana u svom gradu i nikada mi nije padalo na pamet da ću opet u svom gradu biti višak. Ali, sadašnjost demantuje... Izgleda da je Pančevo krcato prvacima sveta u plivanju i da za sve nas nema mesta na jednom pančevačkom bazenu. Očigledno je da su svi kompetentniji od mene da prenose iskustvo i znanje. Zašto se onda Pančevo vezuje za moje ime i zašto na ulazu u opštinsku zgradu stoji pano s mojim likom? Sa kojim pravom se ovaj grad ponosi mnome, a ne pruža mi nikakvu šansu da u njemu radim? Koje je moje pravo i koje je uopšte značenje počasnog građanina grada Pančeva - napisala je Nađa.

Nađa Higl je majka dvoje dece, a pre mesec dana je objavila da boluje od teške bolesti. Na svom blogu bavi se ličnim, sportskim, društvenim temama...

kurir.rs / 013info.rs

foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Spektakularno! Ovo sigurno ne možete da vidite na Evropskom prvenstvu