Foto: Facebook

Potresno

ZLATO ZA UMRLU SESTRU: Nađa Milijančević, čija je rođena sestra Nikoleta preminula od leukemije, postala šampionka Evrope!

Duša da stane Nađa Milijančević, čija je rođena sestra Nikoleta prošle godine preminula od leukemije, postala šampionka Evrope u kik-boksu

Ostali sportovi
> 13:01h

Konačno radost i sreća u porodici Milijančević.

Kik-bokserka Nađa Milijančević osvojila je zlatnu medalju na EP u Skoplju u konkurenciji kadetkinja. Ova lepa mlada Zemunka bila je bolja od Letonke Madare Brikmane, koju ju savladala sa 3:0 u disciplini lou-kik, u kategoriji preko 60 kilograma.

foto: Facebook

Nađa Milijančević aktuelni je šampion Evrope i sveta, prvak Srbije i Balkana u više disciplina. Najtrofejniji je takmičar u novijoj istoriji svog KBK Zemun. Za njen uspeh zaslužni su treneri Marko Janković i Stefan Veselinović. Njena starija sestra Nikoleta, koja je preminula od leukemije krajem novembra prošle godine, bavila se uspešno odbojkom i igrala u Asu iz Batajnice, Vizuri i Omladincu iz Novih Banovaca. Bila je članica ekipe Sportske gimnazije iz Beograda, koja je na Svetskom školskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

foto: Facebook

Nađa i Nikoleta bile su veoma vezane, obe su bile uspešne sportistkinje. Nikoletina smrt bila je veliki udarac za celu porodicu, a Nađa je posle svega našla dovoljno snage, želje i volje da nastavu s karijerom i kao kruna napornog rada došla je zlatna medalja na EP u Skoplju.

Gojko Filipović

Izbeglica iz Hrvatske

BUZA DONEO TITULU SRBIJI

Mladi Erik Buza takođe je postao šampion Evrope u kik-boksu. Momčić koji je do pre samo nekoliko meseci nastupao za Hrvatsku bio je suspendovan od matičnog saveza, pa je sreću potražio u Srbiji. Majka Vesna, koja je rođena u našoj zemlji, omogućila mu je da dobije srpski pasoš, a imao je i veliku podršku oca Gorana. Žive u Nišu, gde Erik Buza radi s trenerom Srđanom Radulovićem. U finalu je savladao Petrova iz Bugarske, i to pošto je praktično u finišu treće runde bio nokautiran.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Neverovatno! Ma kakav Čak Noris! Pogledajte kako Brus Li igra stoni tenis !