Foto: Privatna Arhiva

TRAŽI SE REŠENJE DA OSTANE

TALENTOVANI FUDBALER ZALJUBLJEN U CRVENO-BELU BOJU: Luka Nedić iz Amerike došao u Srbiju zbog Zvezde

Prethodna tri meseca 17–godišnji Luka Nedić, koga su Amerikanci proglasili za "vunderkinda za soker" osvojio je sve na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbal
> 19:10h

On je rođen Americi, gde su roditelji stigli iz Zenice. Mladi fudbaler vaspitan je u patriotskom duhu , pa je od malena zavoleo crveno–bele. Bio je član Nebraske, kada je stigao na kamp Zvezde na Zlatiboru.

"Čim sam video da Zvezda organizuje kamp ubedio sam oca da me pošalje u Srbiju kako bih pokušao da se nametnem klubu za koji navijam od malena. Zato sam se davao sve od sebe na svakom treningu i utakmici. To mi se isplatilo, jer sam dobio poziv da treniram sa crveno-belima poslednja tri meseca", kaže mladi fudbaler.

Talentom i ponašanjem, ovaj igrač rođen 2000. godine osvojio je sve trenera u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Međutim, to nije promaklo ni skautima velikih evropskih klubova, pa su se crveno-beli našli u problemu.

foto: privatna arhiva

Mladi Nedić ne može po pravilima UEFA i FIFA da potpiše ugovor dok ne napuni 18 godina, a to želi da iskoristi nekoliko velikih evropskih klubova. Oni nude Nediću da pređe u njihove redove i garantuju da će pronaći modus da zaigra. U Zvezdi trenuno nemaju rešenje i sve je na dobroj volji igrača, roditelja i menadžera Božidara Opačića, koji je ovog leta već dvojicu talentovanih dečaka odveo u prašku Spartu - Filipa Maksića iz Zvezde I Aleksandra Tasića iz OFK Beograda

"Poštovaćemo Lukinu i želju njegovih roditelja, a to je Crvena zvezda. Zato smo u dogovoru sa direktorom omladinske škole Mladenovićem dali još malo vremena crveno-belima da pokušaju da pronađu rešenje. Međutim, mišljenja sam da je za maldog igrača najvažnije da igra, a za to će imati priliku u drugim klubovima u Evropi. Ukoliko crveno-beli reše problem na dobitku bi bili svi, i igrač i klub", kaže Opačić.

Slična bobra vodi se i na reprezentativnom nivou, jer su Nedića već kontaktirali predstavnici saveza BiH i žele da on nastupa za njihove mlađe selekcije.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!