Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Vlasnik ugašenih novina Vranjskih

VRANJE: Vukašin Obradović stabilno, od štrajka ne odustaje

Društvo
> 11:15h

VRANJE - Vlasnik ugašenih novina Vranjskih Vukašin Obradović, koji je nakon celodnevnog štrajka glađu, primljen u vranjsku bolnicu, od jutros je stabilno.

On i dalje odbija hranu, potvrdio je za Južne vesti direktor Zdravstvenog centra doktor Dragan Veličković, a prenose Južne vesti. Uredniku Vranjskih pozlilo je u kasnim večernjim satima, u prostorijama redakcije njegovog lista, a nakon pregleda smešten je na kornoranu jedinicu bolnice u Vranju.

“Od kako je primljen podvrgnut je svim pregledima i uključena mu je infuzija. Hranu je tokom noći odbijao. Redovnu terapiju, s obzirom da je reč o srčanom bolesniku, nastavio je da uzima“, kaže Veličković. On napominje da mu je zdravlje prilično urušeno i da su mu svi predložili da što pre prekine sa štrajkom. “Nakon jutarnje vizite, Obradović se dobro oseća i izrazio je želju da na lični zahtev napusti bolnicu. Ipak, lekari su uspeli da ga ubede da ostane i na kraju je poslušao savet lekara“, kaže Veličković. U dva navrata Obradović je juče odbio da otključa vrata redakcije za lekare hitne medicinske pomoći, da bi nakon celodnevnog štrajka pozlilo zbog čega je prebačen u bolnicu. Podsetimo, "Vranjske" su prestale da izlaze prekjuče, a Obradović je juče ujutru rešio da gladuje u znak protesta.

(Kurir.rs/Tanjug/Južne vesti/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV ISPRED VLADE: Protest podrške Vukašinu Obradoviću, osnivaču ugašenih Vranjskih novina