Foto: Promo

okupili veliki broj ljudi

SPEKTAKL: Gurdijeljac održao promotivni čas boksa

Pred nama je „Flamingo boxing night“ - novi boks spektakl u organizaciji “Balkanboxinga”, a u saradnji ovaj put sa najvećim evropskim kazinom „Flamingo“ koji se nalazi u Đevđeliji (Makedonija), gde će 23. septembra 2017. godine spektakl i biti održan .

Ostali sportovi
> 14:16h

Promo trening uoči ove boks manifestacije održan je u Solunu na Aristotelovom trgu, gde se okupio veliki broj turista i prolaznika. Autogrami i fotografisanje sa akterima „Flamingo boxing night-a“ nisu izostali, čime su posebno su bili oduševljeni turisti iz Kine poznati po tome što su veliki ljubitelji borilačkih sportova i njihovih heroja.

Zajednički tim Srbije i Makedonije u Đevđeliji predstavljaće jedan od najboljih mladih boksera koje naša zemlja ima i čija profi karijera neprestano ide uzlaznom putanjom, 22-godišnji Šerif Gurdijeljac koji će boksovati glavnu borbu večeri u kategoriji do 60 kilograma, protiv bivšeg prvaka sveta, Lorenca Pare iz Venecuele, poznatijeg po nadimku Lenčo.

foto: Promo

Drugi predstavnik srpsko-makedonske selekcije na „Flamingo boxing night“ Filip Stanković boriće se protiv grčkog šampiona u poluteškoj kategoriji Teodorasa Buikakisa, treći je Denis Muaremovski u poluvelteru, koji će snage odmeriti sa Panatiotisom Matsagosom.

„FLAMIGNO BOXING NIGHT“ privukao je veliku pažnju ljubitelja plemenite veštine, što govori i činjenica da je na tri dana pred ovaj spektakl već prodato 3000 karata. Organizator “Balkanboxinga”, na čelu sa predsednikom Nikolom Milinkovićem i u partnerstvu sa Boks federacijom Makedonije i Darkom Čatleskim garantuju boks i sportsku noć za pamćenje. Svi mečevi se boduju na svetskoj rang listi.

foto: Promo

Medju VIP zvanicama naći će se i legenda exYU ringa Ace Rusevski (vicešampion sveta iz vremena bivše Jugosalavije), bivši šampion Evrope u WBO verziji Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

Direktan prenos svih mečeva naći će se na TV stanici "Sportklub”.

„Boks na prostorima Zapadnog Balkana počinje svoju renesansu, a kada napravimo zajednički sistem takmičenja, zajedničke pripreme svih reprezentacija svi zemalja ex Yu članica, oživimo turnire poput Zlatne rukavice, Beogradskog pobednika, Zlatnog gonga, itd. onda će evropskim i svetskim ringovima dominirati naši šampioni. Zapadni Balkan je jedna celina i samo ujedinjeni možemo nokautirati sve probleme, ali i sve protivnike širom sveta. Ovo je početak“ – rekao je Borovčanin.

Ovom idejom i uopšte organizacijom „Flamingo boxing night“ oduševljen je i legenda exYU ringa Rusevski.

" Podržavam ove mlade ljude koji prave mostove među ljudima na Balkanu, a samo tako možemo svi zajedno prosperirati. Biću u prvom redu na spektaklu u „Flamingu“ da bodrim naše zajedničke boksere" – istakao je Rusevski.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....