Foto: AP

radikalna promena

ŠUMAHER IMA SAMO JOŠ JEDNU ŠANSU ZA OPORAVAK: Mihaelova porodica odlučila da ga prebaci u Ameriku na lečenje

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher mogao bi uskori biti prebačen na lečenje u SAD, pišu evropski mediji.

Ostali sportovi
> 18:50h

Gotovo četiri godine nakon nesreće na skijanju i teške povrede glave zbog kojih je nekoliko meseci proveo u komi, Nemac se od septembra 2014. godine oporavlja u porodičnoj vili u Švajcarskoj.

- Imamo veliko iskustvo u lečenju pacijenata s povredama mozga. U Evropi verovatno nema klinike koja ima toliko slučajeva kao mi - rekao je dr Mark Miks iz bolnice u Dalasu.

Da podsetimo, sedmostruki svetski šampion Formule jedan Nemac Mihael Šumaher trenutno se oporavlja od teške povrede koju je zaradio pre nešto više od tri godine kada je na skijanju u francuskom Meribelu prilikom pada udario glavom u stenu.

Šumaher je 29. decembra 2013. nesreću doživeo na skijanju. On je tom prilikom doživeo tešku povredu glave. Prema pisanju medija imao je kacigu na glavi, koja mu je prilikom pada spasla život.

Šumaher je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gde je hitno operisan, a potom je šest meseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, pre nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno lečenje u švajcarskom Glandu.

Pravih informacija o njegovom stanju i dalje nema, a ispred porodice se jedino oglašavanja Mihaelova menadžerka Sabine Kem. Poslednjih meseci pojedini mediji pokušavaju da dođu do ekskluzivnih informacija, ali je jedina istina da niko osim njegovih najbližih ne zna šta se tačno dešava sa Šumaherom.

Troškovi kućnog lečenja iznose 150.000 funti, a porodica čini sve kako bi Šumaheru obezbedila najbolji mogući tretman. Porodica Šumaher je u međuvremenu prodala vilu u Norveškoj, privatni avion, kao i Mihaelov mercedes za 120.000 evra.

Pravih informacija o njegovom stanju i dalje nema, a ispred porodice se jedino oglašava Mihaelova menadžerka Sabine Kem.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....