Foto: Kurir

NEMA NIČEG DRAGOCENIJEG OD MOLITVE

KURIR VAM DARUJE: Molitva za bolesnika za ozdravljenje i isceljenje u volji Božijoj

Društvo
> 08:04h

Pravoslavni vernici žive u veri da će Bog čuti njihov vapaj na bolesničkoj postelji i uslišiti niihove molitve, ali i u učenju da ako bolesnik traži od Boga ozdravljenje samo za sebe i ne moli se da i drugi bolesni ozdrave, ne postupa dobro.

Kurir vam danas poklanja Molitvu za bolesnika.

foto: Kurir

"Tebe, koga ništa ne boli, pomoli se za njih da ozdrave. Kad već ne jaučeš u krevetu, jaukni bar u molitvi za bolesne. Ukoliko se zdravi ljudi ne mole za bolesne, reći će im prekosutra Hrist, bili ste zdravi ali niste se molili za one koji su patili. Ne poznajem vas", piše u Jevanđelju po Mateju.

"Vladiko, Svedržitelju, Sveti care, ti koji urazumljuješ i ne usmrćuješ, koji klecajuće utvrđuješ i oborene uspravljaš, i telesne muke čovekove otklanjaš, molimo se Tebi, Bože naš, slugu svoga koji boluje poseti milošću Svojom. Oprosti mu svako sagrešenje voljno i nevoljno. O Gospode, izlečujuću silu Svoju sa nebesa pošalji, dotakni se tela njegovog, ugasi groznicu, ukroti strast i svaku bolest koja se krije u njemu, budi lekar sluge Svoga, podigni ga sa postelje bolesničke i sa odra stradanja njegovog, i daruj ga svesavršenog Crkvi Svojoj, da blagougađa Tebi i tvori volju Tvoju. Jer Tvoje je da nas miluješ i spasavaš, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo. Ocu i Sinu i Svetome duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

(Kurir.rs)