Foto: Profimedia/Fonet

Zbog nepoštovanja zastave i zemlje

DONALD TRAMP ZARATIO SA FUDBALERIMA: Predsednik Amerike pozvao na bojkot NFL!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pozvao je na bojkot utakmica američke fudbalske lige NFL!

Ostali sportovi
> 13:49h

Tramp je na zvaničnom Tviter nalogu pozvao ljubitelje američkog fudbala da ne dolaze na utakmice sve dok "igrači ne prestanu da ne poštuju našu zastavu i zemlju".

Američki predsednik je u subotu i nedelju putem društvenih mreža zaratio sa zvezdama NBA lige Stefom Karijem i Lebronom Džejmsom, kao i igračima iz NFL.

Tramp je na jednom skupu u Alabami poručio da ne gleda nimalo blagonaklono na igrače u NFL koji ne poštuju američku himnu.

- Zar ne biste voleli da vidite nekog od NFL vlasnika da kaže ovima što ne poštuju nacionalnu zastavu – 'Izvedite tog ku...nog sina van terena i otpustite ga!'" - rekao je Tramp.

Problem sa igračima američkog fudbala javio se prošle sezone kada je kvoterbek Kolin Kepernik odbio da stoji mirno tokom intoniranja himne zbog problema sa rasizmom u toj zemlji. - Neću stajati i tako pokazivati poštovanje prema zastavi zemlje koja ugnjetava crnce i sve ljude druge boje kože - rekao je tada Kepernik.

Njegov stav je podržao jedan od najboljih košarkaša NBA lige i član Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, koji je rekao da neće otići u Belu kuću na tradicionalni prijem za šampione lige.

Tramp je zatim na Tviteru objavio da je povukao poziv, na šta se nadovezao Lebron Džejms i nazvao ga "propalicom".

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!